Διεθνή

Αντιμέτωπη με τη λειψυδρία η Ρώμη

Η Ρώμη τελικά βρήκε μια μέση λύση. Δεν σταματά εντελώς η υδροδότηση αλλά μειώνεται αισθητά σε όλη την πόλη κατά τις νυχτερινές ώρες. Αιτία, η παρατεταμένη λειψυδρία και ο εντυπωσιακός περιορισμός των βροχοπτώσεων κατά τους τελευταίους μήνες.

Το ανακοίνωσε επίσημα η Acea, η δημοτική εταιρία που είναι αρμόδια για την παροχή ρεύματος και ηλεκτρικής ενέργειας της Αιώνιας Πόλης. Στα πιο ψηλά πατώματα των πολυκατοικιών κατά την διάρκεια της νύχτας η υδροδότηση θα διακόπτεται εντελώς.

Πρόκειται για μια άσχημη έκπληξη για τους κατοίκους της Ρώμης, οι οποίοι επιστρέφουν τις ημέρες αυτές από τις διακοπές τους. Το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο ζεστό των τελευταίων δυο δεκαετιών και με την αυξημένη κατανάλωση των τελευταίων ημερών, μετά την αυγουστιάτικη ανάπαυλα, η λήψη μέτρων κρίθηκε υποχρεωτική. Παράλληλα στέρεψαν και πολλές δημόσιες βρύσες, σε κεντρικές περιοχές της πόλης αλλά και στα προάστιά της.

Έκτακτα μέτρα και μεγάλη ταλαιπωρία

Στις αρχές Αυγούστου είχε αποφασιστεί τετράωρη διακοπή της υδροδότησης εναλλάξ σε όλες τις περιοχές της Ρώμης. Κύρια αιτία πάντα η αισθητή μείωση της στάθμης της λίμνης του Μπρατσιάνο, από την οποία η ιταλική πρωτεύουσα αντλεί νερό για ύδρευση και άρδευση. Την τελευταία στιγμή, όμως, τα έκτακτα αυτά μέτρα είχαν αναβληθεί για τον Σεπτέμβριο.

Τώρα, όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της deutsche welle, έφτασε η ώρα της κρίσης. Όλοι περιμένουν να δουν πότε θα ξαναρχίσει να βρέχει και αν οι αρμόδιες εταιρίες, αποφασίσουν να επισκευάσουν το δίκτυο ύδρευσης. Μέχρι τότε το 40% του νερού χάνεται στο δρόμο.

Ο δήμος Ρώμης και η Αcea έκαναν γνωστό ότι τις τελευταίες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν χίλιες τριακόσιες παρεμβάσεις για την επισκευή των σωληνώσεων. Προφανώς, όμως, δεν ήταν αρκετές για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή