Διεθνή

Ανόητο χαρακτήρισε το Brexit ο Μάικλ Μπλούμπεργκ

Θέση αναφορικά με το Brexit, το οποίο χαρακτήρισε ανόητο, πήρε ο δισεκατομμυριούχος Μάικλ Μπλούμπεργκ. Όμως, επισήμανε ότι το Λονδίνο θα παραμείνει το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης για το άμεσο μέλλον και θα διατηρήσει τη θέση του μαζί με τη Νέα Υόρκη ως μία από τις παγκόσμιες πρωτεύουσες συναλλαγών, ωστόσο προειδοποίησε ότι το Brexit θα μειώσει την ανάπτυξή του.

Ο Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι και πάλι θα δεσμευόταν να χτίσει τα νέα κεντρικά ευρωπαϊκά γραφεία για τη παγκόσμια μονάδα του δεδομένων και ειδήσεων στην «καρδιά» του χρηματοπιστωτικού κέντρου του Λονδίνου εάν γνώριζε ότι η Μεγάλη Βρετανία θα ψήφιζε υπέρ του Brexit.

«Το Λονδίνο θα είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης στο προσεχές μέλλον. Έχει αυτά που χρειάζεται η χρηματοπιστωτική βιομηχανία», τόνισε στο ραδιόφωνο του BBC, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Αυτό που θα συμβεί με το Brexit, είναι ότι κάποιες θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν, αν και μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθούν εδώ, αλλά είναι ο ρυθμός ανάπτυξης του Λονδίνου ως χρηματοπιστωτικού κέντρου που σίγουρα δεν θα είναι αυτός που θα ήταν χωρίς το Brexit».

Σύμφωνα με τον Μπλούμπεργκ, η ψήφος υπέρ του Brexit είναι «το μοναδικό, πιο ανόητο πράγμα που έχει κάνει ποτέ μια χώρα». Ωστόσο, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης επισήμανε ότι η πρωτεύουσα της Αγγλίας θα διατηρήσει τον ηγετικό της ρόλο ως μία από τις κορυφαίες χρηματοπιστωτικές πρωτεύουσες μαζί με τη Νέα Υόρκη.

«Η Νέα Υόρκη και το Λονδίνο θα είναι τα δύο μεγάλα χρηματοπιστωτικά κέντρα. Στην Ασία δεν υπάρχει μια μεμονωμένη πόλη που να κυριαρχεί. Η Νέα Υόρκη είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο των ΗΠΑ, το Λονδίνο είναι το χρηματοπιστωτικό κέντρο της Ευρώπης, και έτσι θα παραμείνει για πολύ καιρό», επισήμανε ο Μπλούμπεργκ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή