Πολιτική

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει: Ο Τσίπρας εγκαινίασε Μετρό χωρίς συρμούς και… επιβάτες! (Βίντεο)

Με μια προεκλογική φιέστα, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε το Μετρό της Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας μια παγκόσμια πρωτοτυπία. Εγκαινίασε ένα έργο το οποίο θα λειτουργήσει σε δύο χρόνια!

«Το μετρό της Θεσσαλονίκης είναι εδώ. Μπορεί ακόμη οι πολίτες να μην έχουν την ευκαιρία να το δουν, αλλά είναι υπαρκτό. Οι σταθμοί είναι έτοιμοι, είναι σχεδόν στο 95% ολοκληρωμένο το έργο σε ό,τι αφορά την κατασκευή των 13 πρώτων σταθμών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, αφήνοντας πολλές αιχμές για τους προκατόχους του, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η λειτουργία του μετρό «θα αλλάξει κατηγορία στη Θεσσαλονίκη, που θα γίνει μια σύγχρονη πόλη» και από «συμπρωτεύουσα» θα γίνει «πρωτεύουσα των Βαλκανίων».

Μάλιστα, υποστήριξε ότι η ολοκλήρωση του μετρό συνιστά διπλό κατόρθωμα. «Το πρώτο κατόρθωμα είναι ότι ολοκληρώνεται το έργο. Το δεύτερο ότι ολοκληρώνεται με το μικρότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο».

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, με τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, αντί για αποζημιώσεις 1,1 δισ. ευρώ, που ήταν οι αρχικές απαιτήσεις και ξεπερνούσαν την αξία του έργου, δόθηκαν με δικαστικές αποφάσεις 188 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη διαμάχη που υπήρξε για τα αρχαία της πολης, λέγοντας ότι με τις λύσεις που επελέγησαν, το έργο ολοκληρώνεται και διασώζεται η πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.
«Αυτό το κατόρθωμα οφείλεται πάνω απ” όλα στους ανθρώπους που εργάστηκαν, και της αναδόχου εταιρείας, οφείλεται όμως ότι υπήρξε διαφορετική αντίληψη για τα πράγματα, μια άλλη πρακτική. Μ” αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να ολοκληρωθεί το έργο και να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά», σημείωσε. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική