Διεθνή

Διεκόπησαν οι διερευνητικές συνομιλίες στη Γερμανία για την «Τζαμάικα»

Σήμερα Σάββατο στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) θα συνεχιστούν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Φιλελευθέρων (FDP) και των Πρασίνων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα κόμματα μπορούν να προχωρήσουν σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι συνομιλίες, οι οποίες σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί χθες, έχουν παραταθεί τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή το βράδυ.

Χθες, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, οι αντιπροσωπείες των κομμάτων συμπλήρωσαν πάνω από επτά ώρες συνομιλιών, σε μια προσπάθεια να υπερβούν τα εμπόδια, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν κυρίως το μεταναστευτικό, τα δημοσιονομικά, την πολιτική για το κλίμα και την ενέργεια.

Σε αυτό το πλαίσιο η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις πρώτα με τους δύο επικεφαλής των Πρασίνων, την Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ και τον Τζεμ Έζντεμιρ και κατόπιν με τον Αρχηγό του FDP Κρίστιαν Λίντνερ, χωρίς τον Χριστιανοκοινωνιστή εταίρο της Χορστ Ζεεχόφερ, ο οποίος φέρεται να δημιουργεί τα σημαντικότερα προβλήματα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή