Ελλάδα

Διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ για την καταβολή των επικουρικών

Διευκρινίσεις για την αλλαγή των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων που «μπέρδεψε» τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν άλλοι ότι δεν είδαν στον λογαριασμό τους την κύρια σύνταξη και άλλοι ότι δεν είδαν την επικουρική, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Ηλίας Τσούνης, μιλώντας στο Open.

«Πλέον έχει αλλάξει ο τρόπος πληρωμής των συντάξεων. Παλαιότερα ήταν σε τρεις ημερομηνίες, πλέον είναι σε δύο. Όπως και τον προηγούμενο μήνα η καταβολή των συντάξεων έγινε σε δύο ημερομηνίες. Στο πλαίσιο της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων και προς αποφυγήν της ταλαιπωρίας βγάλαμε διευκρινιστικό δελτίο τύπου.

Στις 26/10, δηλαδή σήμερα (οι συνταξιούχοι είδαν χθες τα χρήματα), μπήκαν οι συντάξεις για τους μη μισθωτούς, όσοι ήταν αγρότες, στον ΟΑΕΕ και στον ΕΤΑΑ, και οι συντάξεις όσων είναι συνταξιούχοι μετά την 1/1/2017. Δηλαδή όσοι είναι νέοι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ, οι οποίοι είναι και μισθωτοί και μη μισθωτοί.

Τώρα στις 30/10, άρα θα τα δουν μια μέρα νωρίτερα, θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων των μισθωτών. Δηλαδή όσοι ήταν στο ΙΚΑ και οι συντάξεις του Δημοσίου. Τι έγινε; Εμείς προκαταβάλλαμε και τις επικουρικές συντάξεις των μισθωτών από τις 26/10, οι οποίοι πληρώνονται στις 30/10 την κύρια σύνταξή τους» εξήγησε.

«Μπέρδεμα δεν έχει γίνει…προπληρώθηκε και το επικουρικό στις 26/10»
«Μπέρδεμα δεν έχει γίνει γιατί το τσεκάρουν οι αρμόδιες διευθύνσεις. Η μόνη διαφορά αυτό το μήνα είναι ότι προπληρώθηκε και το επικουρικό στις 26/10, όσων πληρώνονται στις 30/10», πρόσθεσε στη συνέχεια.

«Να μη ανησυχεί ο κόσμος, οι συντάξεις καταβάλλονται κανονικά σε δύο ημερομηνίες, 4 εργάσιμες πριν το τέλος του μήνα, και δύο. Θα συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο οι πληρωμές και τον επόμενο μήνα. Αν αλλάξει κάτι θα υπάρξουν διευκρινίσεις», είπε καθησυχάζοντας τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα