Uncategorized

Η Κυβέρνηση επιβάλει νέους φόρους 2,5 δις ευρώ για να «βολέψει ημέτερους»

1Η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή επιπλέον φόρων 2,5 δις ευρώ στους πολίτες και, την ίδια στιγμή, συνεχίζει το προκλητικό βόλεμα «ημετέρων» στα Υπουργεία.

Αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών στα Υπουργεία, αθετώντας ακόμα και τις πιο πρόσφατες δεσμεύσεις της, «βολεύει» τα κομματικά της στελέχη και ανεβάζει σοβαρά τις μισθολογικές δαπάνες του Δημοσίου.

Για πρώτη φορά από το Δεκέμβριο του 2012, οι μετακλητοί υπάλληλοι ξεπέρασαν τους 2.000. Η αύξηση των μετακλητών έχει επιφέρει αύξηση των μισθολογικών δαπανών των Υπουργείων κατά 146.000.000 ευρώ στο πρώτο εννιάμηνο του χρόνου.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται η «απάτη» της δήθεν αποκομματικοποίησης και του Μητρώου Επιτελικών Στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει τον διορισμό κομματικών στελεχών σε θέσεις ευθύνης του Δημοσίου και εποπτευόμενων οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι από 30 Ιουλίου 2016, οι τοποθετήσεις μετακλητών θα έπρεπε να γίνονται με τη διαδικασία, που προβλέπεται στον νόμο για την κινητικότητα. Ωστόσο, μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου – σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβέρνησης – έχουν τοποθετηθεί με κομματικές διαδικασίες, σχεδόν 600 στελέχη.

Με αυτόν τον τρόπο, η Κυβέρνηση τακτοποιεί τα «δικά» της παιδιά ενώ ταυτόχρονα, τα «προικίζει» για να διεκδικήσουν αυτές τις θέσεις και στο μέλλον.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Uncategorized