Ελλάδα

Η μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη περιγράφει τις πρώτες στιγμές του τροχαίου και της απαγωγής

«Έτσι όπως είχε εξελιχθεί το συμβάν του γιου μου, ήμουν σίγουρη πως τον είχαν απαγάγει με σκοπό να ζητήσουν λύτρα. Αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα σχετικά με τα οικονομικά της εταιρίας, θα το γνώριζα. Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει κάνει αυτό το πράγμα στο γιο μου, το οποίο έχει διαλύσει όλη μας την οικογένεια και γενικά έχει αλλάξει τη ζωή μας».

Ατά αναφέρει μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η Άννα-Κατίνα, μητέρα του Μιχάλη Λεμπιδάκη, τις πρώτες δραματικές στιγμές που έζησε μαζί με τη νύφη της Κατερίνα.

Η 75χρονη γυναίκα πέρασε από το σημείο της απαγωγής… πέντε λεπτά μετά το συμβάν, βλέποντας το τρακαρισμένο αμάξι που αρχικά δεν κατάλαβε ότι ήταν του γιου της.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», όταν ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε από το επαγγελματικό ταξίδι, όπως περιέγραψε η μητέρα του στις Αρχές, τον κάλεσε για να τον ενημερώσει, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκαν στην εταιρία. Μετά την αποχαιρέτησε για να γυρίσει στο σπίτι του και να «ανάψει το τζάκι», όπου θα πήγαινε και η ίδια. Οι δρόμοι τους χώρισαν και πέντε λεπτά αργότερα η μητέρα του επιχειρηματία πήρε το δρόμο της επιστροφής.

«Κινούμενη πλέον στην επαρχιακή οδό Γαζίου-Καλεσίων, 500 μέτρα πριν από το σπίτι του γιου μου είδα ένα Mercedes τρακαρισμένο και τζάμια στο δρόμο, αλλά επειδή δεν θυμάμαι αριθμούς κυκλοφορίας και λόγω του ότι το σπίτι ήταν ακριβώς δίπλα πήγα αμέσως στο σπίτι του Μιχάλη να δω αν είναι το αμάξι του. Φτάνοντας στο σπίτι, είδα ότι το αυτοκίνητο του Μιχάλη έλειπε και στη συνέχεια μαζί με τη νύφη μου Κατερίνα πήγαμε αμέσως στο σημείο όπου ήταν παρατημένο το αυτοκίνητο του παιδιού μου. Άρχισα να κάνω υποθέσεις για το τι μπορεί να έχει συμβεί και ήθελα να πιστέψω ότι πρόκειται για κάποιο τροχαίο ατύχημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Κατερίνα Λεμπιδάκη ανέφερε στην κατάθεσή της πως θα αναλάμβανε η ίδια τις διαπραγματεύσεις μαζί με τον αδερφό του 53χρονου, Μανώλη, ενώ τόνισε πως η οικογένειά τους δεν είχε δεχτεί ποτέ απειλές. Ενάμιση μήνα μετά την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, δεν δίστασε να καταθέσει ανεπιβεβαίωτη πληροφορία που είχε λάβει σχετικά με την τοποθεσία όπου κρατούταν ο πατέρας των παιδιών της.

Η σύζυγος του Μιχάλη Λεμπιδάκη στην πρώτη της κατάθεση από τις Αρχές επισήμανε πως το πρόγραμμά που θα ακολουθούσαν ήταν γνωστό σε λίγα πρόσωπα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος. «Το πρόγραμμά μας δεν το ήξεραν πολλά άτομα, αλλά δεν το ήξεραν και ασυνήθιστα άτομα. Το ήξεραν κάποιοι πολύ στενοί μας φίλοι και τα παιδιά μας, όπως και η πεθερά μου. Τέτοιου είδους ταξίδια ο Μιχάλης κάνει εδώ και πολλά χρόνια», είχε καταθέσει τις πρώτες στιγμές της απαγωγής. Αναφέρθηκε επίσης και στο φίλο του συζύγου της από τη Γαλλία, ο οποίος ήταν ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο είχε μιλήσει ο Κρητικός επιχειρηματίας και στον οποίο είχε πει πως «με τράκαραν».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα