Διεθνή

«Η Ρωσία διεξάγει υπονομευτική καμπάνια κατά των ΗΠΑ»

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ επί θεμάτων ασφαλείας, στρατηγός Χέρμπερτ Μακ Μάστερ στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη του στο βρετανικό διεθνές δίκτυο του BBC κατηγόρησε την Ρωσία, υποστηρίζοντας ότι διεξάγει μια «εκλεπτυσμένη υπονομευτική καμπάνια» που στρέφεται ενάντια στις ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες.

Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου είπε ακόμη ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση εναντίον της δημοκρατίας και πως η παρέμβαση της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές μπορεί να εκληφθεί ως απειλή της εθνικής ασφάλειας, όπως αναφέρει το BBC.

Κατά την άποψη του αμερικανού στρατηγού, οι προσπάθειες της Ρωσίας αποσκοπούν να προκαλέσουν διχόνοια «ιδιαίτερα στον δημοκρατικό κόσμο, στις ελεύθερες και ανοιχτές κοινωνίες» προσθέτοντας ότι «η Ρωσία χρησιμοποιεί τη διαφάνεια και την ελευθερία των άλλων χωρών, για να τις αποδυναμώσει και να αμφισβητήσει τις αποφάσεις τους».

Ο στρατηγός Μακ Μάστερ εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια καμπάνια, που επιδιώκει να υποσκάψει την εμπιστοσύνη μας στους δημοκρατικούς θεσμούς, τις δημοκρατικές διαδικασίες και στις εκλογές».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας κατά την διάρκεια των αμερικανικών προεδρικών εκλογών στρέφονταν και στις δύο πλευρές του πολιτικού αγώνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υποστήριξε επίσης ότι «η Ρωσία θα υποστηρίζει και τις αριστερές και τις δεξιές δυνάμεις» καθώς «στόχος της είναι να δημιουργήσει ένταση, ένα δηλητηριώδες περιβάλλον, να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτό που εμείς αντιπροσωπεύουμε». Για όλους αυτούς του λόγους είπε ο Μακ Μάστερ, καθήκον μας είναι αυτή τη στιγμή να αποκαλύψουμε αυτές τις ενέργειες της Ρωσίας.

Η συνέντευξη του συμβούλου του Αμερικανού προέδρου είχε προηγηθεί της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ για την νέα στρατηγική εθνικής ασφαλείας, στην οποία η Ρωσία και η Κίνα χαρακτηρίσθηκαν ως ρεβιζιονιστικές δυνάμεις.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή