Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στην κυκλοφορία σχεδόν 300 αστικά λεωφορεία καθημερινά -Ο ΟΑΣΘ προσέλαβε νέους οδηγούς

Σχεδόν 300 αστικά λεωφορεία θα κυκλοφορούν σήμερα αλλά και καθημερινά στη Θεσσαλονίκη μετά την πρόσληψη των 150 νέων οδηγών στον ΟΑΣΘ και των 50 επιπλέον λεωφορείων.

Οι νέοι οδηγοί με οκτάμηνες συμβάσεις βρίσκονται ήδη στο τιμόνι του ΟΑΣΘ και ενσωματώνονται σταδιακά στα κυκλοφοριακά προγράμματα του Οργανισμού. Βαρύτητα θα δοθεί κυρίως στις αστικές γραμμές 5, 6, 12, 14, 21, 28, 32 και 34, που καταγράφουν καθημερινά και τη μεγαλύτερη κίνηση.

Σκοπός της διοίκησης είναι να κυκλοφορεί καθημερινά στην πόλη 295-300 αστικά, ένας στόχος που πλέον μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη του επιπλέον προσωπικού και στόλου, που ήταν ακινητοποιημένος λόγω έλλειψης οδηγών όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ κ. Κώστας Ταγγίρης σε δηλώσεις τους υποδεχόμενος τη νέα ομάδα εργαζομένων (μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες) στο Αμαξοστάσιο του Φοίνικα.

«Σήμερα είναι προγραμματισμένα να βγουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 295 αστικά. Ένα νούμερο και ένας στόχος που πριν από λίγες εβδομάδες δυσκολευόμασταν να προσεγγίσουμε. Ο ΟΑΣΘ πλέον πατάει γερά στα πόδια του και οι πολίτες δικαιούνται καλύτερες συγκοινωνίες. Εργαζόμαστε καθημερινά με επιμονή και μεθοδικότητα για να τους δικαιώσουμε», σημείωσε ο κ. Ταγγίρης. Αν και οι ανάγκες της πόλης είναι τα 340 αστικά καθημερινά, ο πρόεδρος επισήμανε ότι θα προσεγγίσουν το νούμερο στο πρώτο εξάμηνο του 2024.

Αναφέρθηκε επίσης και στα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία που αναμένεται να φτάσουν τον Απρίλιο στη Θεσσαλονίκη και θα δώσουν συγκοινωνιακές ανάσες στην πόλη. Όπως δήλωσε ο κ. Ταγγίρης, το 2024 θα είναι μια θετική χρονιά για τη συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Τι λένε οι νέοι οδηγοί που έπιασαν δουλειά στον ΟΑΣΘ
«Ήρθαμε στην οικογένεια του ΟΑΣΘ να βοηθήσουμε την πόλη και το επιβατικό κοινό με καινούρια δρομολόγια και λεωφορεία», σχολίασαν από την πλευρά τους οι νέοι οδηγοί που έπιασαν δουλειά σήμερα, κα Ελένη Ποριάζη και κ. Γρηγόρης Μαχαιρόπουλος.

Την ανάγκη να παραμείνουν στο τιμόνι του Οργανισμού και μετά τη λήξη της σύμβασης τους τόνισε, αφού καλωσόρισε τους νέους οδηγούς, ο Γενικός Γραμματέας του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ Αλέξης Γεωργιάδης. Πρόσθεσε ακόμη ότι από το αρμόδιο Υπουργείο ζητήθηκε η πρόσληψη 400 εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αλλά δόθηκε η άδεια για 150.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα