Ελλάδα

Ιερώνυμος: Όταν μεγαλώσετε θα θυμάστε με νοσταλγία αυτές τις όμορφες ώρες

Τη σημασία που έχει στη ζωή του ανθρώπου η σοφία της γνώσης και η σοφία του Θεού επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων, όπου τέλεσε τον αγιασμό με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

«Στο Ευαγγέλιο αναφέρεται πως σκοπός της ζωής είναι να αποκτήσουμε σοφία, δηλαδή γνώσεις, αλλά υπάρχει και μία ακόμη Σοφία, η άνωθεν κατερχομένη, η Σοφία και η αγάπη του Θεού. Αν δεν αγκαλιάσουμε αυτές τις δύο σοφίες δεν θα μπορέσουμε να γίνουμε χαρισματικοί άνθρωποι. Ο αγώνας όλων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, της Σχολικής Διεύθυνσης, του Δήμου και του σχολείου, πρέπει να έχει αυτή την σφραγίδα».

Ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε προς τους μαθητές ότι «σήμερα δεν μπορείτε να καταλάβετε πόσο σημαντική είναι αυτή η ημέρα, όταν μεγαλώσετε όμως θα θυμάστε με νοσταλγία αυτές τις όμορφες ώρες» και τους ευχήθηκε δύναμη, όρεξη και επιθυμία για να αποκτήσουν με τους κόπους τους ό,τι επιθυμούν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, υποδέχθηκαν ο δήμαρχος της πόλης, η διευθύντρια του Σχολείου, ο προϊστάμενος της ενορίας του Αγίου Νικολάου π. Κυριακός Μυκονιάτης, οι αστυνομικές αρχές, γονείς και μαθητές.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα