Ελλάδα

Ισόβια στην πρώην σύζυγο του ναυτικού που βρέθηκε δολοφονημένος σε καταψύκτη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 50χρονη από την Βουλγαρία για τη δολοφονία του 63χρονου πρώην συζύγου της το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε καταψύκτη, τον Ιανουάριο του 2016.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχη την 50χρονη για ανθρωποκτονία από πρόσθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χωρίς κανένα ελαφρυντικό

Ένοχη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία κρίθηκε και η 27χρονη συμπατριώτισσα της, η οποία όμως έπεσε στα… μαλακά αφού  ήταν αντιμέτωπη με ισόβια καθώς η αρχική κατηγορία που αντιμετώπιζε ήταν συναυτουργία στην ανθρωποκτονία .

Στην 27χρονη επιβλήθηκε κάθειρξη 18 ετών και δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό. Και οι δυο γυναίκες πήραν το δρόμο για τη φυλακή καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής  ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό που υπέβαλε η 27χρονη.

Παρά την πρόταση του εισαγγελέα να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών ο τρίτος κατηγορούμενος ο οποίος είχε βρει τον καταψύκτη μέσα στον οποίο εντοπίστηκε η σωρός του άτυχου ναυτικού το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για το αδίκημα της υπόθαλψης εγκληματία και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν, κατά περίπτωση, να αναγνωριστούν στους κατηγορούμενους τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Ο εισαγγελέας στην πρόταση του

ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους  κατηγορούμενους. Τελικά το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους -που στο σύνολό τους αρνήθηκαν ότι είχαν συμμετοχή τους στο αποτρόπαιο έγκλημα- ενώ με την απόφασή του υιοθέτησε πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προηγηθεί.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα