Αθλητισμός

Κριστιάνο, ο πιο… θνητός της Ευρώπης

Οι haters βρήκαν το πάτημα που περίμεναν ανυπόμονα για πάρα πολλά χρόνια. Οποιος δεν γουστάρει τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή τη Ρεάλ, μπορεί να πανηγυρίσει και το δικαίωμα του το έχει προσφέρει στο πιάτο τόσο ο ίδιος ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, όσο και κατ’ επέκταση η ομάδα. Η κακή κατάσταση των δύο συμβαδίζει. Ο CR7 βιώνει το χειρότερο ξεκίνημα στην καριέρα του και η συνέπεια είναι να βρίσκονται και οι Μαδριλένοι στο -10 από την κορυφή, σε απόσταση δηλαδή που ουδέποτε έχει ανατραπεί στην ιστορία της La Liga.

Εάν ρίξει μία ματιά κανείς στον πίνακα των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος, θα πρέπει να γυρίσει πολλές σελίδες προς τα πίσω, για να τον εντοπίσει. Το όνομα του κορυφαίου killer όλων των εποχών στην ιστορία των Μαδριλένων έχει από πάνω του άλλους 74 παίκτες της φετινής Primera. Ο Ρονάλντο έχει βρει δίχτυα μόνο μία φορά και υποφέρει, όπως και όλο το οικοδόμημα των Μερένγκες.

Η αλήθεια είναι ότι έχει χάσει τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές εξαιτίας της τιμωρίας που κουβαλούσε από το καλοκαιρινό Σούπερ Καπ, αλλά από τη στιγμή που ακολούθησαν άλλες οκτώ αγωνιστικές, τούτο δεν μπορεί πλέον να σταθεί ως επιχείρημα υπεράσπισης. Ο Ρονάλντο είναι τρομερά άστοχος. Πριν βάλει το ένα και μοναδικό τέρμα του στο 2-1 επί τη Χετάφε, είχαν μεσολαβήσει 27 άστοχες προσπάθειες και μετά από αυτό άλλες τόσες ακριβώς.

Αυτό σημαίνει ότι έχει βάλει μία στις 55 ενέργειές του προς την αντίπαλη εστία και το ποσοστό επιτυχίας του ανέρχεται μόλις στο 1,81%. Καταμετρημένο από τους στατιστικολόγους βρίσκεται στη χειρότερη θέση απ’ όσους έχουν σκοράρει έστω και μία φορά στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης για τη σεζόν 2017-’18.

«Στο τέλος εγώ θα είμαι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος». Αυτό φέρεται να δήλωσε στ’ αποδυτήρια μετά τη νίκη 3-0 επί της Λας Πάλμας την προηγούμενη αγωνιστική. Ηταν ένα είδος στοιχήματος με τους αρχηγούς της ομάδας και πάνω απ’ όλα με τον εαυτό του. Τότε που ενοχλημένος μετά την ασίστ στον Ισκο για το τρίτο γκολ, δεν πήγε καν να πανηγυρίσει με τους υπόλοιπους, επειδή δεν έτρεξε κοντά του ο ευεργετημένος συμπαίκτης του.

Για να πετύχει το στόχο του πάντως, θα πρέπει ξαφνικά να καταρρεύσει για οποιονδήποτε λόγο ο Λιονέλ Μέσι. Ουσιαστικά, για να φτάσει ο Αργεντινός αντίζηλός του το χείριστο ποσοστό επιτυχίας που έχει ο Ρονάλντο, θα πρέπει να αστοχήσει στα επόμενα 595 σουτ του στο πρωτάθλημα. Ολ’ αυτά φαντάζουν υπερδύσκολα, έως ακατόρθωτα και ειδικά από τη στιγμή που ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση με τον υπερπαίκτη των προηγούμενων περιόδων στη Ρεάλ.

Ενδεικτικό είναι ότι αντίστοιχα στην 12η αγωνιστική πέρσι είχε βάλει 8, όσα και πρόπερσι. Κορυφαία του επίδοση τα 20 (2014-’15) και είχαν προηγηθεί αντίστοιχα 13 (2013-’14), 12 (2012-’13), 14 τις δύο προηγούμενες χρονιές. Η χειρότερη πριν τη φετινή ήταν η πρώτη του σεζόν στη Μαδρίτη. Μόνο που τότε είχε βάλει μόνο πέντε, επειδή τραυματίστηκε και έλειψε από την 6η έως και την 11η αγωνιστική. Είχε ξεκινήσει δηλαδή με 5 στα 5.

Σε όλα τα παραπάνω εάν συνυπολογιστεί όλη η κατάσταση του BBC, θα εξηγηθεί ακι το συνολικό πρόβλημα της Ρεάλ. Ο Ρονάλντο έχει ένα γκολ σε 720 λεπτά, ο Μπέιλ δύο σε 396 και ο Μπενζεμά ένα σε 556. Επίσης και οι τρεις μαζί μετρούν μόνο πέντε ασίστ και δεν έχουν βοηθήσει σημαντικά ούτε στη δημιουργία. Μέχρι λοιπόν να πάρει μπροστά η μηχανή, ο Κριστιάνο θα συνεχίσει να δείχνει την πιο… θνητή πλευρά του, η οποία εννοείται ότι δεν αρκεί για να αποδομήσει τα θρυλικά επιτεύγματά του…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Αθλητισμός