Ελλάδα

Με το… καλημέρα ζητούν να αποφυλακιστούν Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου

Την πρώτη τους κίνηση, με στόχο την αποφυλάκισή τους, έκαναν η Βίκυ Σταμάτη και η κόρη του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, αμέσως μόλις η πόρτα της φυλακής στον Ελαιώνα Θηβών έκλεισε πίσω τους.

Οι δυο γυναίκες, οι οποίες καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών με το… καλημέρα υπέβαλαν αίτηση για την υφ’ όρον απόλυσή τους, υποστηρίζοντας πως έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για να αποφυλακιστούν με όρους.

Τον ίδιο δρόμο εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος ο οποίος από το πρωί κρατείται στις φυλακές Χαλκίδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, προτίθεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσει αίτηση για υφ’ όρον απόλυση αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις που προβλέπονται στο νόμο Παρασκευόπουλο για υπέργηρους καταδίκους.

Παράλληλα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αναμένεται στην αίτηση του να επικαλεστεί και τα σοβαρότατα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα