Πολιτική

Μητσοτάκης: Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο

Στηρίζουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, την καινοτομία και την εξωστρέφεια, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στον Νομό Σερρών.

Επισκεπτόμενος το εργοστάσιο μονωτικών υλικών FIBRAN, στην Τερπνή Σερρών, υπογράμμισε πως η καινοτομία και η εξωστρέφεια είναι χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να αποκτήσει η ελληνική οικονομική δραστηριότητα.
«Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, έχουμε πρόθεση να στηρίξουμε τη βιομηχανική δραστηριότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα» συνέχισε, επισημαίνοντας ότι «για να το κάνουμε αυτό, έχουμε, ήδη, παρουσιάσει ένα πλέγμα πολιτικών παρεμβάσεων, που ξεκινούν με την μείωση της φορολογίας, αλλά δεν σταματούν εκεί: Χρησιμοποιούμε τη φορολογία ως επενδυτικό κίνητρο, επεκτείνοντας τα αφορολόγητα αποθεματικά και δίνοντας περισσότερα φορολογικά κίνητρα, για επενδύσεις στην καινοτομία».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη απλοποίησης του αδειοδοτικού πλαισίου, προκειμένου να μπορούν να προχωρούν με ταχύτητα και με προβλεψιμότητα στις απαραίτητες επενδύσεις: «Από τη στιγμή που ένας επενδυτής θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα, πρέπει να μπορεί να το κάνει με ταχύτητα, με προβλεψιμότητα, με φορολογική ασφάλεια. Έτσι ώστε να γνωρίζει ότι τα χρήματα τα οποία επενδύει θα τα πάρει πίσω εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα και θέσεις απασχόλησης και τονώνοντας την τοπική οικονομία».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική