Διεθνή

«Μπίμπι πήγαινε σπίτι σου»

Χιλιάδες Ισραηλινοί κατέκλυσαν το κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τη «διαφθορά της κυβέρνησης», όπως καταγγέλλουν.

Οι διαδηλωτές φώναζαν «Μπίμπι πήγαινε σπίτι σου», χρησιμοποιώντας το προσωνύμιο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών καθώς βαρύνεται με υποψίες για διαφθορά.

Οι διοργανωτές της κινητοποίησης είπαν ότι δεν ανήκουν σε κανέναν πολιτικό σχηματισμό κι ορισμένοι φορούσαν ένα μπλουζάκι όπου αναγραφόταν το σύνθημα «ούτε δεξιά ούτε αριστερά».

Η εφημερίδα Haaretz υπολόγισε σε 10.000 τον αριθμό των διαδηλωτών, ένας μικρότερος αριθμός σε σύγκριση με τους δεκάδες χιλιάδες που είχαν διαδηλώσει για τον ίδιο λόγο την 3η Δεκεμβρίου.

Όπως μετέδωσαν ισραηλινά ΜΜΕ, οι διαδηλωτές ήταν λιγότεροι λόγω της αυξημένης δημοτικότητας του Νετιανάχου από τη στιγμή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε αυτήν την εβδομάδα την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Ο επικεφαλής της ισραηλινής κυβέρνησης βρίσκεται στο επίκεντρο δύο ερευνών, μία για τα πανάκριβα δώρα που έλαβε από εύπορους Ισραηλινούς και μια άλλη για τη μυστική συμφωνία που επιχείρησε να συνάψει με μια εφημερίδα προκειμένου να δημοσιεύσει ένα ευνοϊκό προς το πρόσωπό του ρεπορτάζ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή