Διεθνή

Μυστήριο με το αποτέλεσμα της συνάντησης Μέρκελ, Ζεεχόφερ και Σουλτς

Ολοκληρώθηκε έπειτα από 135 λεπτά η συνάντηση του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τους αρχηγούς της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Η Άγγελα Μέρκελ, ο Χορστ Ζεεχόφερ και ο Μάρτιν Σουλτς αποχώρησαν από το προεδρικό ανάκτορο Bellevue χωρίς να προβούν σε δηλώσεις, ενώ αύριο το πρωί θα διαβουλευθούν με τα ηγετικά στελέχη των κομμάτων τους.

Για «άγνωστο αποτέλεσμα» κάνει λόγο η εφημερίδα Bild, ενώ μια «ασαφή έκβαση, καθώς οι συμμετέχοντες συμφώνησαν σε εμπιστευτικότητα» είδε το περιοδικό Der Spiegel.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υπουργός Εξωτερικών και πρώην αρχηγός του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σε ζωντανή σύνδεση με το ZDF από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι το κόμμα του δεν βρίσκεται υπό πίεση χρόνου. «Κανείς δεν μπορεί να νομίζει ότι θα προχωρήσει γρήγορα. Και κανείς δεν μπορεί να περιμένει από το SPD, μετά την αποτυχία της Τζαμάικα να πει «υπέροχα, συνεχίζουμε», μόνο για να διατηρήσει μια-δυο θέσεις στην κυβέρνηση», δήλωσε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή