Πολιτική

Νέος επίτροπος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε: “Σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή”.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επικοινώνησαν τηλεφωνικά, και στην επικοινωνία αυτή, ο πρωθυπουργός του εξέφρασε την πρόθεσή του να τον προτείνει ως νέο επίτροπο για τη χώρα μας.

Η μετακίνηση του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες ανοίγει θέμα για το πρόσωπο του νέου υπουργού Εθνικής Αμυνας.
Μιλώντας στο Βήμα, το πρωί της Κυριακής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της πρότασης, ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι «είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, η θέση του επιτρόπου» και δήλωσε ότι με τον πρωθυπουργό δεν συζήτησε το θέμα της αντικατάστασής στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

«Δεν πρόκειται να παραιτηθώ τώρα από υπουργός, κανένας άλλος επίτροπος ο οποίος είναι υπουργός παραιτήθηκε από τη θέση του, θα παραμείνω στη θέση μου ως τα μέσα Οκτωβρίου» δήλωσε.

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή, ο Δ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει- εκτός απροόπτου, το χαρτοφυλάκιο των Μεταφορών της ΕΕ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική