Ελλάδα

Ναυάγιο στην Πύλο: Ο καπετάνιος ανάμεσα στους υπόπτους που ανακρίνονται -Διασωθέντες υπέδειξαν τους διακινητές

Ως ύποπτοι ανακρίνονται 7 με 8 από τους διασωθέντες του ναυαγίου στην Πύλο, τους οποίους υπέδειξαν άλλα άτομα που επέβαιναν στο σκάφος που βυθίστηκε στη Μεσόγειο.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, μιλώντας στο Open, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την ανάκριση, λέγοντας ότι υπάρχει σε εξέλιξη προανακριτική διαδικασία.

«Υπάρχουν κάποιοι ύποπτοι, είμαστε σε διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων και αξιολόγησης καταθέσεων για να γίνουν συλλήψεις».

Ερωτώμενος για την πληροφορία που υπήρχε ότι ο καπετάνιος είχε εγκαταλείψει το υπέρφορτο αλιευτικό πριν βυθιστεί, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται, και πρόσθεσε: «Σαφώς και ο καπετάνιος είναι στους ανθρώπους που ελέγχονται».

Οι διασωθέντες μετανάστες υπέδειξαν τους διακινητές-μέλη του κυκλώματος
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, συνεχίζεται η ανάκριση στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας, προκειμένου να εξακριβωθεί αν τα άτομα που ανακρίνονται ως ύποπτα ήταν μέρος του κυκλώματος των διακινητών που έβαλε τους μετανάστες στο πλοίο στη Λιβύη, με προορισμό την Ιταλία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι αρκετοί από τους διασωθέντες, όταν άρχισαν να συνέρχονται, συγκεντρώθηκαν και ρωτήθηκαν από τους λιμενικούς για τον ρόλο ατόμων πάνω στο αλιευτικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, υπέδειξαν συγκεκριμένα πρόσωπα και κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το ποια άτομα ήταν αυτά που είχαν κανονίσει την επιβίβασή τους στο πλοίο και τι ρόλο έπαιζε ο καθένας.

Για την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας χρειάζονται περισσότερες μαρτυρίες, διασταύρωση στοιχείων από τις Αρχές και την Ιντερπόλ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κάποιος από τους Αιγύπτιους, ο οποίος κατονομάζεται, έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές.

Μαύρη αγγελία στην Ιντερπόλ για νεκρούς και αγνοούμενους, συλλέγουν DNA
Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της έρευνας και διάσωσης, αυτή βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, με τη συμμετοχή πλωτών και εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λιμενικού, «το δυστύχημα είναι ότι οι διασωθέντες, αλλά και όσοι βρέθηκαν νεκροί δεν είχαν σωστικό εξοπλισμό. Αυτό δυσχεραίνει τις έρευνες» είπε, και πρόσθεσε:

«Παρ’ όλα αυτά είναι σε εξέλιξη οι έρευνες και ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου και τον κυματισμό διαμορφώνεται το εύρος του πεδίου που ψάχνουμε. Το ναυάγιο είναι σε σημείο βαθύ, οπότε σε πρώτο χρόνο κάνουμε έρευνες επί της θάλασσας».

Σύμφωνα με τον Alpha, δεκάδες νεκροί έχουν αναγνωρισθεί, 78 σοροί για την ακρίβεια, ενώ λαμβάνεται γενετικό υλικό για την ταυτοποίηση, δημιουργείται η λεγόμενη μαύρη αγγελία και στην Ιντερπόλ, ένας πλήρης φάκελος αναζήτησης προσώπων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, σύμφωνα με πληροφορίες διενεργήθηκαν δέκα νεκροψίες στην Αθήνα, μεταξύ των οποίων μιας γυναίκας και τέσερρις έγιναν στο Πειραιά, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται για σήμερα.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα