Πολιτική

ΝΔ: Ο Τζανακόπουλος λέει ψέματα και το γνωρίζει

«Ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε σήμερα ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Λέει ψέματα και το γνωρίζει» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει:

«H κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να επιβάλει και νέα μέτρα 7 δισ. ευρώ το 2018, το 2019 και το 2020. Μέτρα που θα μειώσουν και πάλι μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Είναι ακριβώς τα μέτρα που σκοπεύει να αμβλύνει η Νέα Δημοκρατία με το εναλλακτικό σχέδιό της».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην απόκλιση μεταξύ των απαιτήσεων του ΔΝΤ και των Eυρωπαίων εταίρων σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, τόνισε πως βάσει των χθεσινών διαβεβαιώσεων του ΔΝΤ και με δεδομένα τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, δεν προκύπτει κανένα θέμα λήψης νέων μέτρων.

Το ΔΝΤ είχε πέσει «δραματικά έξω» το 2016, σημείωσε ο κ. Τζανακόπουλος εκτιμώντας πως το Ταμείο ενδέχεται να πέσει έξω και του χρόνου και η Ελλάδα θα πιάσει τους στόχους, πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας πως εφόσον υπάρχει ο δημοσιονομικός κόφτης δεν τίθεται ζήτημα λήψης μέτρων.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική