Ελλάδα

Οδηγός τουριστικού λεωφορείου καταγγέλλει ομαδικό ξυλοδαρμό

Οδηγός λεωφορείο στη Ρόδο καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από επτά με οκτώ άτομα την ώρα που επιβίβαζε κόσμο. Μεταξύ αυτών όπως υποστηρίζει ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδο, το οποίο κλήθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου έπειτα από την μήνυση που κατέθεσε ο οδηγός.

Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος το περιστατικό συνέβη την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου όταν πήγε να παραλάβει Ιταλούς τουρίστες από ξενοδοχείο στο Φαληράκι για να τους μεταφέρει στο αεροδρόμιο.

Για την μεταφορά αυτή είχε λάβει από την εργοδότριά του σχετικό voucher, στο οποίο αναφέρονταν τα ακριβή στοιχεία της κράτησης, που είχαν κάνει οι πελάτες ήδη από τις 24 Αυγούστου 2017.

Κατά τη διάρκεια της επιβίβασης των πελατών και ενώ βρισκόταν στη διαδικασία φόρτωσης των αποσκευών τους στο λεωφορείο, τον πλησίασαν δύο άνδρες, ο ένας ηλικίας περίπου 55 ετών κι ο δεύτερος ηλικίας περίπου 45 ετών.

Όπως κατήγγειλε ο ίδιος ο πρώτος από αυτούς, ο μεγαλύτερος σε ηλικία, αφού του συστήθηκε αρχικά ως «ο πρόεδρος των ΤΑΞΙ», του ζήτησε, όπως υποστηρίζει, να του επιδείξει το voucher της συγκεκριμένης μεταφοράς.

Του απάντησε, όπως περιγράφει, ότι για να του δείξει οτιδήποτε θα πρέπει πρώτα να του αποδείξει την ιδιότητά του, ωστόσο όχι μόνο αρνήθηκε να του δείξει κάποια ταυτότητα αλλά αντί δεύτερης κουβέντας άρχισε να κατεβάζει από το λεωφορείο όσες βαλίτσες πελατών είχε ήδη φορτώσει σ’ αυτό.

Τότε ο οδηγός αντέδρασε κι όπως υποστηρίζει επειδή μπήκε μπροστά του για να τον σταματήσει, του επιτέθηκαν τόσο αυτός όσο και ο συνοδός του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, αρχικά τον απείλησαν ότι θα τον «διαλύσουν» και ότι θα τον «σκοτώσουν» και στη συνέχεια άρχισαν να τον σπρώχνουν βίαια και να τον χτυπούν.

Μάλιστα, όπως τόνισε, μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατέφθασαν στο σημείο άλλα περίπου πέντε με έξι άτομα, την ύπαρξη των οποίων δεν είχε μέχρι τότε αντιληφθεί.

Τότε όλοι μαζί φέρονται να τον έριξαν στο έδαφος και ξεκίνησαν να τον χτυπούν με τα χέρια και να τον κλωτσούν με τα πόδια, προκαλώντας του εκδορές και κακώσεις σε πλείστα σημεία του σώματός του.

Υποστήριξε μάλιστα ότι αν δεν είχε προστατέψει όσα ζωτικά σημεία του σώματός του μπορούσε με τα χέρια του θα του είχαν μετά βεβαιότητας προκαλέσει σοβαρότατη βλάβη της υγείας του.

Μόλις συνήλθε από το αρχικό σοκ άρχισε να φωνάζει για βοήθεια και να ζητάει την αστυνομία. Με το επανειλημμένο άκουσμα της λέξης «αστυνομία» οι δράστες άρχισαν να απομακρύνονται με τα πόδια, εγκαταλείποντας τον αβοήθητο στο σημείο του συμβάντος.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Ο οδηγός τονίζει ότι το συμβάν έλαβε χώρα ενώπιον των πελατών του πρακτορείου, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στη διαδικασία της επιβίβασης στο λεωφορείο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα