UncategorizedΔιεθνή

Ο Γαλλικός Τύπος σχολιάζει τη νίκη Φιγιόν

Fillon-Sarkozy-730x411Η νίκη Φιγιόν στη Γαλλία, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα διεθνή και τοπικά ΜΜΕ, που έχουν σπεύσει να σχολιάσουν την επικράτηση του και έναντι της Λεπέν.

Συγκεκριμένα, στον γαλλικό τύπο, ήδη αναφέρουν την νίκη Φιγιόν, ως «περήφανη νίκη». Η γαλλική Figaro έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Στόχος το Ελιζέ», εννοώντας το γαλλικό μέγαρο.

Η Le Parisien, τιτλοφορείται :«Ολο δεξιά» δείχνοντας τον νικητή Φιγιόν να έχει το χέρι στην καρδιά.

Η «La Croix», από την άλλη έχει τον τίτλο: «Η λεπίδα της ουσίας», ενώ στο κύριο άρθρο άρθρο της κάνει λόγο για «Συσπείρωση».

Η «Opinion» κάνει λόγο για «ρήξη Φιγιόν», ενώ στο πρωτοσέλιδο της «Liberation», όπου δίνεται έμφαση στο Φιντέλ Κάστρο, η είδηση της νίκης γίνεται με τον τίτλο: «Φρανσουά Φιγιόν λίντερ Μάξιμο».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Liberation:

Με την απόρριψη τον Αλέν Ζιπέ η γαλλική δεξιά σηματοδοτεί με λαμπρότητα τη θέλησή της να προχωρήσει στην υλοποίηση μιας συντηρητικής επανάστασης αλά γαλλικά, που να ανταγωνισθεί την εθνική επανάσταση που ετοιμάζει το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο

Ενώ στο κύριο άρθρο της τονίζει:

Με μια εκστρατεία συνεκτική, επίμονη και ασυμβίβαστη, ο Φρανσουά Φιγιόν καταγράφει μια ιστορική στροφή

Από την πλευρά της η «Le Monde» επισημαίνει:

Ο νέος ισχυρός άνδρας της δεξιάς θα πρέπει πρώτα απ΄όλα να αναδιοργανώσει το κόμμα, που είναι δικτυωμένο από τους πιστούς του Σαρκοζί. Θα πρέπει να διαπραγματευθεί με τους κεντρώους και να προχωρήσει στην οργάνωση της νέας εκστρατείας όχι μόνο για την προεδρική του Μαΐου αλλά και για τις βουλευτικές που θα ακολουθήσουν στις 11 και 18 Ιουνίου 2017, ορίζοντας τους εκπροσώπους στις εκλογικές περιφέρειες

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως ο Φρανσουά Φιγιόν επικράτησε της επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές, κάτι που έδειχνε, μάλιστα και δημοσκόπηση του Harris Interactive, η οποία μιλούσε για επικράτηση του Φιγιόν 67%.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Uncategorized