Ελλάδα

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου -Καλούνται ως ύποπτοι για εξαπάτηση στις εκλογές οι 11 βουλευτές των Σπαρτιατών

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέστειλε αίτημα προς τη Βουλή να δώσει άδεια προκειμένου να εξεταστούν με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων όλα τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των «Σπαρτιατών».

Σύμφωνα με το εισαγγελικό έγγραφο το οποίο διαβιβάζεται στη Βουλή μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι έντεκα βουλευτές των Σπαρτιατών θεωρούνται ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογικού σώματος, καθώς φέρονται να ανήκαν μεν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα να είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδισμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Τι αναφέρει το εισαγγελικό έγγραφο

«Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές», αναφέρεται στο εισαγγελικό έγγραφο.

Όπως τονίζεται στο αίτημα «είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.
Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία και δη από το άρθρο 32 του π.δ 26/2012 ως ισχύει μετά την αντικατάσταση της παρ.1 με το άρθρο 102 του νόμου 5019/2023 και την τροποποίηση του με το άρθρο 35 του νόμου 5043/2023.»

Τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης

Η έρευνα για τις δημόσιες καταγγελίες του προέδρου των Σπαρτιατών από το βήμα της Βουλής περί εκβιασμών και πρακτικών greek mafia στο κόμμα ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και διενεργείται αυτοπροσώπως από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Ο Βασίλης Στίγκας είχε εμφανιστεί δύο φορές στον Άρειο Πάγο και είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ενώπιον της Εισαγγελέως επανέλαβε τις δημόσιες καταγγελίες του για εκβιασμούς. Όμως είχε αποφύγει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για το εάν στο πλαίσιο της κατάθεσής του κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία να σχετίζονται με τους καταγγελλόμενους εκβιασμούς.

Πλέον, τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σπαρτιατών θεωρούνται ύποπτοι τέλεσης αξιόποινης πράξης και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί την άδεια της Βουλής να κληθούν σε ανωμοτί κατάθεση και να παράσχουν εξηγήσεις.

Αναλυτικά το εισαγγελικό έγγραφο.

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.
Δια του υπουργού Δικαιοσύνης

Σας διαβιβάζουμε σύμφωνα με το άρθρο 83 παράγραφος 1 του Κανονισμού της Βουλής ως ισχύει και σιος 56 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας το συνημμένο φάκελο με επικυρωμένα αντίγραφα (αριθμημένα κατ΄αύξοντα αριθμό και καταγεγραμμένα σε κατάσταση)των στοιχείων της 6267/2023 ποινικής προκαταρκτικής δικογραφίας που σχηματίστηκε αυτεπάγγελτα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη διερεύνηση των καταγγελιών του Βασιλείου Στίγκα, αρχηγού του κόμματος των Σπαρτιατών, τόσο στη Βουλή (συνεδρίαση Πέμπτη 31-8-2-23),όσο και σε συνεντεύξεις του στα ΜΜΕ, περί εξωκοινοβουλευτικών κέντρων τύπου «Greek Mafia” και «Don Corleone”, που καθοδηγούν και ποδηγετούν τους βουλευτές του κόμματός του κ.λ.π.
Παρακαλούμε δε, όπως η Βουλή αποφανθεί, κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος, ως προς τη χορήγηση η μη της απαιτούμενης άδειας για την εξέταση ως υπόπτων των βουλευτών του κόμματος των Σπαρτιατών.
1)Αθανασίου Χαλκιά, 2)Χαράλαμπου Καστιβαρδά, 3)Γεωργίου Μανούσου, 4)Αλέξανδρου Ζερβέα,5)Ιωάννη Δημητροκάλλη, 6)Διονυσίου Βαλτογιάννη, 7)Γεωργίου Ασπιώτη, 8)Μιχαήλ Γαυγιωτάκη, 9)Ιωάννη Κόντη, 10)Πέτρου Δημητριάδη και 11)Κωνσταντίνου Φλώρου.
Οι ανωτέρω θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς, με τον πιο κάτω τρόπο για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους. Συγκεκριμένα παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς,προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές.

Είχαν μάλιστα προ των εκλογών, εξυφάνει σχέδιο, βάσει του οποίου, αμέσως μετά την εκλογή τους θα ανέτρεπαν τον Βασίλειο Στίγκα και θα όριζαν νέο αρχηγό του κόμματος τον πλήρως ελεγχόμενο από τον Ηλία Κασιδιάρη Χαράλαμπο Κατσιβαρδά.
Επιπλέον δε, θα νέμονταν το ποσό της κρατικής επιχορήγησης, έναντι μάλιστα της οποίας το κόμμα των Σπαρτιατών είχε ήδη λάβει ποσό 40.000 ευρώ περίπου. Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία και δη από το άρθρο 32 του π.δ 26/2012 ως ισχύει μετά την αντικατάσταση της παρ.1 με το άρθρο 102 του νόμου 5019/2023 και την τροποποίηση του με το άρθρο 35 του νόμου 5043/2023.
Συγκεκριμένα ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με την 2644του 2020 απόφαση του Α Τριμελούς Εφετείου Αθηνών για ένταξη και διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης «Λαϊκός Σύνδεσμος- Χρυσή Αυγή»κλπ, είναι δε ιδρυτής του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες»η συμμετοχή του οποίου αποκλείστηκε τόσο στις εθνικές εκλογές της 21-5-2023, δυνάμει της αποφάσεως 8/2023 του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, λόγω μη συνδρομής σωρευτικά των προϋποθέσεων του άρθρου 32 παρ.1 του π.δ 26/2012 ως ισχύει, όσο και δυνάμει της αποφάσεως 95/2023 του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου στις εθικές εκλογές της 25-6-2-23, στις οποίες επιχείρησε να συμμετέχει δολίως ως ψευδεπίγραφος συνδυασμός συνεργαζομένων υποψηφίων με την ονομασία «Έλληνες για την Πατρίδα και την Ελευθερία», με πραγματικό αρχηγό τον Ηλία Κασιδιάρη.
Κατά τις παραδοχές μάλιστα των ως άνω αποφάσεων του Αρείου Πάγου, ο Ηλίας Κασιδιάρης «δεν έπαυσε να είναι ο πραγματικός αρχηγός του κόμματος «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», το οποίο αποτελεί τη συνέχεια της Χρυσής Αυγής , ουδέποτε δε αποδοκίμασε η απεμπόλησε, έστω και κατ΄ελάχιστον την προηγούμενη- ως ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής ρητορική μίσους , τη βίαιη και ρατσιστική δράση του, στα πλαίσια του εγκληματικού μηχανισμού του ως άνω κόμματος, αντιποιούμενου τους θεσμικούς μηχανισμούς του Ελληνικού Κράτους, την επιδιωκόμενη πολιτική κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών του κράτους δικαίου και την αποδοκιμασία των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αναγνωρίζονται από τη δημοκρατία». Για παράβαση των άρθρων 1,14,23 παρ.1α, 27 παρ.1, 45 ΠΚ και του άρθρου 112 παρ 2 του π.δ 26/2012 ως ισχύει.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα