Ελλάδα

Πλήθος κόσμου στη Μητρόπολη Αθηνών για την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» -Ουρές για δεύτερη ημέρα

Ουρές σχηματίζουν από τα ξημερώματα έξω από την Μητρόπολη πιστοί που καταφθάνουν για να προσκυνήσουν την ιερή εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» κατέφθασε το απόγευμα της Τετάρτης (4/4) στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών από το Άγιο Όρος και είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τις γυναίκες πιστές, καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο Άγιον Όρο όπου και φυλάσσεται στον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, ως το σημαντικότερο κειμήλιο της μοναστικής κοινότητας.

Η εικόνα θα παραμείνει στην Μητρόπολη μέχρι τις 15 Μαΐου.

Ουρές πιστών για προσκύνημα της εικόνας στη Μητρόπολη
Το προσκύνημα διεξάγεται καθημερινά από τις 7 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα ενώ σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση. Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Κλείσιμο

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε 10 λεπτά μπαίνουν στη Μητρόπολη Αθηνών από 30 άτομα για να προσκυνήσουν το «Άξιον Έστι» την εικόνα που βγήκε για μόλις όγδοη φορά από το Άγιον Όρος και στην οποία η Παναγία κρατά τον Ιησού Χριστό από τα δεξιά και όχι από τα αριστερά.

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κορωνοϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα