Οικονομία

Στάση πληρωμών, «σκούπισμα» ταμειακών διαθεσίμων και επιστροφή στην ύφεση

ÁÈÇÍÁ - ÃÑÁÖÅÉÁ ÍÅÁÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ
(EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)Εσωτερική στάση πληρωμών, «σκούπισμα» ταμειακών διαθεσίμων και επιστροφή στην ύφεση, συνθέτουν το τρίπτυχο της κυβερνητικής αποτυχίας.

– Οι δαπάνες του προϋπολογισμού υστερούν σημαντικά έναντι του στόχου, στερώντας ρευστότητα από την πραγματική οικονομία.

– Το ίδιο παρατηρείται και στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο έχει τον υψηλό συντελεστή βαρύτητας για την ανάκαμψη της οικονομίας.

– Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 500.000.000 ευρώ το πρώτο δίμηνο του έτους, φαινόμενο που αναμένεται να έχει διογκωθεί, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

– Η τακτική του εκτεταμένου εσωτερικού δανεισμού, μέσω του «σκουπίσματος» των ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, «στεγνώνει» εντελώς την αγορά.

– Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, από ανικανότητα ή και αλλεργία απέναντι στις μεταρρυθμίσεις, άργησε, επί μήνες, να εισπράξει το τίμημα από την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων, που δρομολόγησε η προηγούμενη Κυβέρνηση.

– Αποδεικνύεται έτσι ότι δεν έχει την αίσθηση της επίδρασης του παράγοντα «χρόνος», στην οικονομία.

– Το αποτέλεσμα είναι να σέρνεται η οικονομία στην ύφεση, καθιστώντας τον εφετινό στόχο για ανάπτυξη 2,7%, μη ρεαλιστικό.

– Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αναποτελεσματικότητας, της αναβλητικότητας, των παλινωδιών και των ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία