Ελλάδα

Στη φυλακή ο 32χρονος που κατηγορείται ως τζιχαντιστής

Μετά από 3,5 ώρες στο γραφείο του ανακριτή ο 32χρονος Σύρος οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς δεν έπεισε τις αρχές με τους ισχυρισμούς του πως δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Σύρος εμφανίστηκε στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να δώσει συνέντευξη για το άσυλο και συνελήφθη αφού είχε μπει στο στόχαστρο των αρχών για περίπου ένα μήνα. Οι αρχές τον είχαν στο μικροσκόπιο μετά από καταγγελία της συζύγου του για κακοποίηση της ίδιας και των ανήλικων παιδιών τους.

Όπως μετέδωσε ο Alpha, η συνήγορός του ανέφερε πως ο ίδιος ισχυρίζεται την αθωότητά του καθώς και ότι είναι πρόσφυγας πολέμου. Ο ίδιος ανέφερε στον ανακριτή πως «είμαι μαχητής του ελεύθερου συριακού στρατού όπου πολεμούσα για την ελευθερία και τη δημοκρατία της χώρας μου. Τυχόν προφυλάκισή μου επικυρώνει το καθεστώς Άσαντ και την επίθεση χημικών σε αθώους πολίτες».

Ο ίδιος έχει καταθέσει ότι ήταν αστυνομικός και για τρεις μήνες πάλευε στο όνομα του Αλ Μπαγκντάντι, ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους για τον οποίο και τραυματίστηκε. Μετατέθηκε σε πόστο να μεταφέρει μέλη του ISIS στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις αρχές, ο Σύρος μαζί με άλλα 5 άτομα μετακινήθηκε στα Άδανα της Τουρκίας όπου με το ποσό των 800.000 δολαρίων προσπαθούσε να χρηματίσει αξιωματούχους οι οποίοι θα παρείχαν πλαστά διαβατήρια στους μαχητές του Ντάες και τα οποία θα τους καμουφλάριζαν σε οικογενειάρχες που θα έφυγαν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα