Διεθνή

Τίτλοι τέλους για την Air Berlin

Η τελευταία πτήση της Air Berlin ήταν αυτή που προσγειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Βερολίνο, καθώς πέφτουν οι τίτλοι τέλους για την αεροπορική εταιρεία που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες ήταν, μετά τη Lufthansa, η δεύτερη σε μέγεθος γερμανική αεροπορική εταιρία.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα εργαζόμενοι της χρεοκοπημένης εταιρίας υποδέχθηκαν με παρατεταμένα χειροκροτήματα την τελευταία πτήση από το Μόναχο, η οποία πριν προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τέγκελ έλαβε ειδική άδεια για μερικούς τιμητικούς γύρους πάνω από το Βερολίνο, όπως μεταδίδει η Ντόιτσε Βέλε.

«Ευχαριστούμε για τα ωραία χρόνια» έγραψε το πλήρωμα στην άτρακτο του Airbus που πραγματοποίησε την τελευταία πτήση.

«Είναι μια μαύρη μέρα για τους εργαζόμενους στην Air Berlin. Η τελευταία πτήση δεν σημαίνει για μας μόνο ότι χάνουμε την δουλειά μας, αλλά ότι αποχαιρετούμε μια εταιρία και τους συναδέλφους, οι οποίοι ήταν για μας σαν οικογένεια. Είναι οι άνθρωποι, οι εργαζόμενοι που έφθασαν την Air Berlin εκεί που βρίσκονταν και τώρα πολλοί από αυτούς αντιμετωπίζουν ένα αβέβαιο μέλλον» δήλωσε συγκινημένη η αεροσυνοδός Κριστίνε Μπέλε.

Η εταιρεία, με 8.000 εργαζόμενους, κήρυξε πτώχεση τον περασμένο Αύγουστο, με χρέη που έφθαναν τα 1,5 δισ. ευρώ. Ορισμένοι από τους υπαλλήλους της θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη Lufthansa, η οποία εξαγόρασε πάνω από 80 αεροσκάφη της χρεοκοπημένης εταιρίας, ή για την EasyJet, που αναλαμβάνει συνολικά 25 αεροσκάφη της Air Berlin.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή