Πολιτική

Το ΚΚΕ πανικοβάλλει τον ΣΥΡΙΖΑ – Τα επεισόδια και η δημοσκόπηση

Πανικό προκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου και τον ΣΥΡΙΖΑ η γενικότερη ενεργοποίηση του ΚΚΕ η οποία όσο περνάει ο καιρός γίνεται και πιο έντονη.

Τελευταία αφορμή ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει σε τροπολογία τη ρύθμιση για τις απεργίες, συναντώντας όμως την σφοδρή αντίδραση του ΚΚΕ ήδη από χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να την αποσύρει άρον άρον.

«Είσαστε αδίστακτοι μπροστά στην ανάγκη εφαρμογής όλων των μέτρων που εξυπηρετούν το κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είστε θλιβεροί, γιατί σαν τους κλέφτες φέρνετε την τροπολογία για να συζητηθεί αύριο με μια κατεπείγουσα διαδικασία, γιατί νομίζετε ότι έτσι θα πιάσετε στον ύπνο την εργατική τάξη, ότι δεν θα προλάβουν να οργανώσουν την αντίδρασή τους οι εργαζόμενοι. Είσαστε βαθιά γελασμένοι» είπε μεταξύ άλλων χθες το βράδυ, λίγη μόλις ώρα μετά την κατάθεση της τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, προαναγγέλοντας ουσιαστικά όσα έγιναν σήμερα.

Η ένταση μεταφέρθηκε στο κέντρο της Αθήνας όταν διαδηλωτές του ΠΑΜΕ επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά. Νωρίτερα, οι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο υπουργείο Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για το δικαίωμα στην απεργία.

Την επίθεση προς την κυβέρνηση ολοκλήρωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας στη Βουλή κάνοντας λόγο για «ρεκορ ξετσιπωσιάς» και «νυχτερινή αθλιότητα» καταλογίζοντας «κουτοπονηριές» και «απατεωνιές» στην κυβέρνηση.
Δημοσκόπηση

Η ανάκαμψη του ΚΚΕ αποτυπώθηκε και στη δημοσκόπηση της ProRata η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών. Στην μέτρηση το ΚΚΕ ανέβασε τα ποσοστά του από το 11% τον Σεπτέμβριο, στο 14,5%, με την αύξηση του 3,5% να χτυπάει καμπανάκια στην Κουμουνδούρου. Όπως αποδεικνύεται, το κάλεσμα που έχει απευθύνει ο Δ. Κουτσούμπας προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που είναι απογοητευμένοι, έχει μετρήσιμο αποτέλεσμα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική