Διεθνή

Τραμπ για εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου: Η κατάσταση θα τακτοποιηθεί

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην απειλή της Βόρειας Κορέας δήλωσε με νόημα πως «θα το τακτοποιήσουμε».

Η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ «είναι μια κατάσταση που θα αντιμετωπίσουμε» σημείωσε λίγα λεπτά νωρίτερα ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο Τραμπ επισήμανε ότι η νέα εκτόξευση πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ δεν αλλάζει την προσέγγιση των ΗΠΑ στο θέμα της Βόρειας Κορέας, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει τη χώρα αυτή στον κατάλογο των ΗΠΑ με τα κράτη που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις σημείωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε έφθασε στο μεγαλύτερο ύψος όλων των προηγούμενων πυραύλων που είχε εκτοξεύσει η Πιονγκγιάνγκ και αντιπροσωπεύει «μια απειλή για όλον τον κόσμο».

Ο πύραυλος κατέπεσε στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας

Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε σήμερα από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος σύμφωνα με την Ουάσιγκτον είναι διηπειρωτικός, πρέπει να κατέπεσε στη θαλάσσια αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, ήταν η εκτίμηση του υπουργού Άμυνας της Ιαπωνίας.

«Εικάζουμε ότι κατέπεσε σε περιοχή εντός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μας» δήλωσε ο Ιτσουνόρι Ονοντέρα σε δημοσιογράφους.

 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή