Uncategorized

Χιλιάδες Ισπανοί διαδήλωσαν ενάντια στη βία κατά των γυναικών

Τους δρόμους της Μαδρίτης κατέκλυσαν χθες, 25 Νοεμβρίου, χιλιάδες πολίτες της ισπανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να φωνάξουν κατά της κακοποίησης των γυναικών, την ίδια ώρα που η χώρα παραμένει σε κατάσταση σοκ από μια υπόθεση ομαδικού βιασμού.

Το σύνθημα που κυριάρχησε είναι το «Δεν φοβόμαστε!», καθώς τουλάχιστον 45 γυναίκες έχουν δολοφονηθεί στην Ισπανία από τις αρχές του έτους από τον σύντροφό τους ή τον πρώην τους σύντροφο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση. Πολλοί, μάλιστα, κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Πόσοι θάνατοι ακόμα;».

Χιλιάδες Ισπανίδες βγήκαν αυτήν την εβδομάδα στους δρόμους και εξέφρασαν τον αποτροπιασμό τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για να στηρίξουν το θύμα ενός ομαδικού βιασμού στην Παμπλόνα. Τα γεγονότα έχουν προκαλέσει σοκ στην Ισπανία: πέντε άνδρες, ηλικίας 27 έως 29 ετών, δικάζονται από τα μέσα Νοεμβρίου καθώς κατηγορούνται ότι βίασαν μια νεαρή γυναίκα ηλικίας 18 ετών κατά τη διάρκεια μιας γιορτής.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι φερόμενοι δράστες έφθασαν στο σημείο να καταγράψουν την αποτρόπαια πράξη τους, την 7η Ιουλίου του 2016, προτού συλληφθούν και τεθούν υπό προσωρινή κράτηση. Η εισαγγελία ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 22 ετών για τους 5 άνδρες που αρνούνται τις κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Uncategorized