Πολιτική

ΑΔΑΕ: Αποσύρθηκε από τη σημερινή συνεδρίαση το θέμα της ΕΥΠ

Όπισθεν έκανε ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστος Ράμμος μπροστά στην κατακραυγή που ξεσηκώθηκε, σε συνέχεια των πληροφοριών που τον ήθελαν να παρεμβαίνει στο προεκλογικό παιχνίδι, καλώντας σήμερα σε απολογία τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κύριος Ράμμος αφαίρεσε από την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας της Ανεξάρτητης Αρχής, την οποία είχε συγκαλέσει για σήμερα το επίμαχο θέμα, με βάση το οποίο προβλεπόταν κλήση προς τον διοικητή της ΕΥΠ, Θεμιστοκλή Δεμίρη, προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις προς την Αρχή σχετικά με τις παρακολουθήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πρωτοβουλία του επικεφαλής της ΑΔΑΕ προκάλεσε ενόχληση και σε μέλη της ίδιας της Ανεξάρτητης Αρχής που προσανατολιζόταν στο να απέχουν τελικά από τη σημερινή συνεδρίαση, προκειμένου να μην νομιμοποιήσουν την επιχειρούμενη παρέμβαση στο προεκλογικό σκηνικό. Κλίμα, το οποίο εξηγεί, εν πολλοίς, το επείγον μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε ο κ. Ράμμος προς τα μέλη της Ολομέλειας της Αρχής, με το οποίο τους γνωστοποιούσε τον νέο προγραμματισμό των θεμάτων της σημερινής ημερήσιας διάταξης της Ολομέλειας, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί πλέον το θέμα της ΕΥΠ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική