2 Φεβρουαρίου 2023

ΑΔΑΕ: Ζητά επιπλέον στοιχεία από τον Αλέξη Τσίπρα για τις παρακολουθήσεις

Επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση των παρακολουθήσεων θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος.

Η ΑΔΑΕ θα αποστείλει αίτημα στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο οποίο θα ζητάει τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ, στις 7 Δεκεμβρίου 2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα πρoαναφερόμενα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών.

Η σχετική απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής έχει αναρτηθεί και στη Διαύγεια, ενώ έρχεται σε συνέχεια του συμπληρωματικού υπομνήματος που κατέθεσε ο κ. Τσίπρας στην ΑΔΑΕ, στις 7 Δεκεμβρίου.

Δείτε ΕΔΩ την απόφαση της ΑΔΑΕ

Η ΑΔΑΕ όπως είναι γνωστό, προχωράει στη σύσταση ομάδας ελέγχου η οποία θα μεταβεί στις εγκαταστάσεις των ΟΤΕ, COSMOTE, Vodafone και Wind Hellas, καθώς και σε όποιον άλλον πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών θεωρηθεί αναγκαίο.

Ο σκοπός είναι να πραγματοποιηθεί έλεγχος σχετικά με το εάν έχουν εκδοθεί κατά το παρελθόν διατάξεις άρσεως απορρήτου των επικοινωνιών, όπως προκύπτει από έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Επικεφαλής της Ομάδας Ελέγχου θα είναι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Αρχής Χρήστος Ράμμος, ενώ η ομάδα θα συμπληρωθεί από τους:

–Στέφανο Γκρίτζαλη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος την Βασιλική Διαμαντοπούλου αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας,

–Νικόλαο Παπαδάκη τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Νικόλαο Ανδρουλακάκη, αναπληρωματικό μέλος της Ολομέλειας και

–Αικατερίνα Παπανικολάου, τακτικό μέλος της Ολομέλειας της Αρχής, με αναπληρωματικό μέλος τον Γεώργιο Μισαηλίδη.

Για τεχνική υποστήριξη της Ομάδας ορίζεται ο Λάμπρος Ράπτης, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό/ΑΔΑΕ και για τη νομική της υποστήριξη η Βασιλική Τζαλαβρά, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό.

Σύμφωνα με την ΑΔΑΕ ο πρόεδρός της θα αποστείλει αίτημα προς τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο θα ζητάει τον εμπλουτισμό του ερωτήματος που κατέθεσε στην ΑΔΑΕ την 7.12.2022, με συγκεκριμένους αριθμούς τηλεφώνου, που σχετίζονται με τα δημόσια πρόσωπα και την πιθανότητα άρσης του απορρήτου της επικοινωνίας τους μέσω των αριθμών αυτών.

Μάλιστα για την απόφασή της η ΑΔΑΕ επικαλείται την ύπαρξη στον Τύπο σειράς δημοσιευμάτων περί άρσεως του απορρήτου μέσω μη προσδιοριζόμενου τρόπου (μέσω της διαδικασίας νομίμων επισυνδέσεων ή μέσω πειρατικού λογισμικού) κατονομαζομένων με όνομα και επώνυμο προσώπων, ορισμένα εκ των οποίων κατέχουν κορυφαία δημόσια αξιώματα.Πολιτική

Εγγραφή στο newsletter

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα