Πολιτική

Άδειες και rapid test σε ΕΦΚΑ και ΕΡΓΑΝΗ: «Άμεσα η λύση του προβλήματος», διεμήνυσε ο Στέλιος Πέτσας

O αναπληρωτής yπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μίλησε για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ και τις άδειες ειδικού σκοπού – «Μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και εντός της ημέρας»,  η λύση για τα τεστ κορωνοϊού και τον ΕΦΚΑ

Μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκαθαριστεί  το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αποδοχή των τεστ κορωνοϊού από τα συστήματα του ΕΦΚΑ και της ΕΡΓΑΝΗ, διεμήνυσε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1,  υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι το «αληθινό πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης είναι αυτό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, λόγω νόσησης» και δήλωσε, επίσης,   πως θα δοθούν απαντήσεις για τις άδειες ειδικού σκοπού.

Ο σχολιασμός του για το άνοιγμα των σχολείων

Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις διακοπές των εορτών, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, αλλά με τρία τεστ την εβδομάδα και νέα πιο αυστηρά πρωτόκολλα με έλεγχο στους μαθητές ολόκληρου του τμήματος εφόσον εμφανιστεί κρούσμα. Ο αναπληρωτής υπουργός, δήλωσε για τις αποφάσεις της Επιτροπής ότι «θεώρησαν ότι έχουν το πλαίσιο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία»,  εξηγώντας πως έχουμε να κάνουμε με μια μετάλλαξη με ήπια συμπτώματα, μικρό χρόνο επώασης και αρκετά τεστ.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί το μέτρο», είπε εξηγώντας πως «το θέμα δεν είναι τα κρούσματα, αλλά η πίεση στο σύστημα υγείας».

«Δεν υπάρχει εύκολη απάντηση», είπε για τα σημεία εξέτασης για κορωνοϊό, σημειώνοντας πως «προσπαθούμε να αυξήσουμε τα σημεία εξέτασης» και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως, «μέσα στις επόμενες μέρες θα είναι ξεκάθαρο».

Ερωτηθείς σχετικά με την τιμή των PCR τεστ, είπε πως «όταν έχεις τόσο μεγάλη ζήτηση είναι αναγκαστικό να έχεις διατίμηση».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των σχολείων, τα τεστ, τα προβλήματα αποδοχής τους και τις άδειες ειδικού σκοπού

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική