25 Ιουνίου 2019

Άδωνις: «Δεν θα αφήσουμε αναπάντητα τα κυνηγητά που έχουμε υποστεί από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Εφ΄όλης της ύλης για μια ακόμα φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης στον απόηχο της εμφάνισης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Μιλώντας στην εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα, στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ρωτήθηκε αν μπορεί η χώρα να κινηθεί με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τα επόμενα 10 χρόνια, όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Απολύτως μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αν μπορεί να το κάνει η Ιρλανδία σε επίπεδο 7% το χρόνο ήδη για μια τετραετία, αν μπορεί να το κάνει η Κύπρος 4% ήδη για μια τετραετία δεν καταλαβαίνω γιατί η Ελλάδα που έχει χάσει 25% του ΑΕΠ της και έχει μείνει κολλημένη στη μηδενική ανάπτυξη μια τριετία τώρα με το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κάνει μια τέτοια απόδοση. Όταν η παγκόσμια αγορά καταλάβει ότι εννοούμε αυτά που λέμε και δουν ότι μειώνουμε τους φόρους, μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, και προχωράμε γενναία στις ιδιωτικοποιήσεις τότε είναι τελείως βέβαιο ότι οι επιχειρηματικές ευκαιρίες που έχουν στην Ελλάδα και οι χαμηλές αξίες θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα του κ.Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού. Πιστεύω απόλυτα ότι θα τα καταφέρει.»

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η βασική διαφορά φιλοσοφίας ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λεει «ό,τι παραπάνω έχω θέλω να το κάνω διορισμούς στο Δημόσιο και επιδόματα, η ΝΔ λεει ό,τι παραπάνω έχω θέλω να το κάνω μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών για να δώσω ταχύτητα στην οικονομία, αυτό είναι και μια πολιτική διαφορά.»

Για τα ανοίγματα του κ. Μητσοτάκη στην Κεντροαριστερά και στην Αριστερά: «Είμαι απολύτως σύμφωνος στη γραμμή και στο πνεύμα της ομιλίας του Κ.Μητσοτάκη. Η χώρα έζησε μια περίοδο πολύ μεγάλου διχασμού και πόλωσης με τον κ.Τσίπρα, έχει σιχαθεί τις πρακτικές Πολάκη που στοχοποιεί διάφορους πολιτικούς αντιπάλους και έχει κουραστεί από αυτή την εικόνα του σχεδόν εμφυλίου πολέμου που έφερε ο Τσίπρας στην Ελλάδα από την εποχή των αγανακτισμένων και μετά. Η Ελλάδα χρειάζεται να πάει μπροστά και να γίνει μια κανονική χώρα και σε μια ευρωπαϊκή χώρα βεβαίως έχουν θέση όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως πολιτικής αφετηρίας.»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η απάντησή του στην ερώτηση του Γιώργου Τράγκα αν η ΝΔ -ερχόμενη στην εξουσία- θα αφήσει αναπάντητα τα κυνηγητά που έχει υποστεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: «Όποιος συμμετείχε σε σκευωρίες και παρανόμησε αυτός θα βρεθεί ενώπιον του νόμου, όχι εκδικητικά ούτε με δημιουργία μιας νέας σκευωρίας αλλά όποιος παραβίασε το νόμο αυτός θα τιμωρηθεί.»

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα επιχειρηθεί αναταραχή εν όψει των εκλογών: «Πιστεύω ότι επειδή ο κ. Τσίπρας δεν έχει να παίξει κανένα άλλο χαρτί θα παίξει μόνο αυτό. Θα βαρεθούμε να ακούμε για Novartis, ΚΕΕΛΠΝΟ, δάνεια και ό,τι άλλο σκεφτεί.»

Τέλος, για το Σκοπιανό εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα περάσει η Συμφωνία στα Σκόπια με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, άρα θα κλείσει το θέμα του ΝΑΤΟ. «Εάν γίνουν εκλογές νωρίτερα η ΝΔ θα μπλοκάρει τη συμφωνία στην Ελληνική Βουλή, δεν θα την κυρώσει και άρα θα έχουμε ένα λόγο να αποφύγουμε τις αρνητικές πλευρές της Συμφωνίας, όχι εξ” ολοκλήρου αν έχουν μπει στο ΝΑΤΟ, αλλά σε κάποιο μεγάλο βαθμό. Αν η παρούσα Βουλή κυρώσει τη συμφωνία η υπόθεση έληξε.»

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι θα βρεθούν και στη Βουλή των Ελλήνων βουλευτές να ψηφίσουν τη Συμφωνία, ακόμα και από το κόμμα του Πάνου Καμμένου.

sofia_loukeri_300x250


Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image