1 Οκτωβρίου 2020

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν διάλεγα ΠτΔ θα πρότεινα τον Αντώνη Σαμαρά

«Είχα πει πως αν διάλεγα εγώ Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα πρότεινα τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν έχω κρύψει ούτε την πολιτική μου καταγωγή ούτε την ευγνωμοσύνη μου. Αυτό όμως είναι προνομία του Πρωθυπουργού- του έδωσα ψήφο εμπιστοσύνης – άρα τον εμπιστεύομαι την κρίση του Κυριάκου Μητσοτάκη και πιστεύω πως η επιλογή του θα είναι ορθή», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο ο κ. Γεωργιάδης για την προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης για επενδύσεις 120 δισ. την επόμενη πενταετία, τόνισε ότι τα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα για την επίτευξη του στόχου και αποκάλυψε ότι τις επόμενες τρείς εβδομάδες ένα από τους μεγαλύτερους παίχτες στις ΗΠΑ – αν όχι ο μεγαλύτερος- στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ειδικότερα στην αιολική και ηλεκτρική, θα ανοίξει γραφεία στην Ελλάδα.

Ο υπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για διαστρέβλωση της δήλωσης του στην ΕΡΑ σχετικά με τους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι εξέφραζε την αγωνία του προκειμένου να προλάβουν να μπουν στην πλατφόρμα όσοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους μέχρι τις 30 Απριλίου που τελειώνει η προθεσμία «Έκαναν κοπτοραπτική αποσπώντας τα τελευταία δευτερόλεπτα στα 7-8 λεπτά που εξηγούσα την διαδικασία και γιατί πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα» και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να μιλάει για αναλγησία ο ΣΥΡΙΖΑ την στιγμή που τον Νοέμβριο του 2018 συνέλαβε τον πρώην Υπουργό και πρώην βουλευτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη γιατί αντιδρούσε κατά των πλειστηριασμών.

Το έργο στο Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά

Μιλώντας για το Ελληνικό και ειδικότερα για το καζίνο τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει «Είναι λογικό μια εταιρεία που χάνει έναν διαγωνισμό να προχωρά σε διοικητική προσφυγή. Αυτό πρέπει να γίνει μέσα σε 10 μέρες και σε άλλες 20 πρέπει να έχει εκδώσει απόφαση το Δικαστήριο. Είναι χρόνος που έχει προυπολογιστεί. Επίσης δεν θα μπορούσα να παρέμβω στο έργο της επιτροπής. Όπως λοιπόν είχα πει το έργο θα προχωρήσει κανονικά το 2020».

Για τις αφίσες στο Μετρό: «Συμφωνώ στο να κατέβουν»

Τέλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αφίσες στο Μετρό κατά της άμβλωσης και με δεδομένη την θέση που είχε διατυπώσει σε προσωπικό του λογαριασμό υπέρ μεγάλης αθλητικής εφημερίδας που είχε σχετικό πρωτοσέλιδο κατά των αμβλώσεων, τόνισε : «Εγώ είχα υποστηρίξει την θέση της αθλητικής εφημερίδας που είχε βάλει το θέμα στην πρώτη σελίδα, όμως συμφωνώ στο να κατέβουν οι αφίσες. Σε δημόσιο χώρο δεν μπορεί να υπάρχουν διχαστικού τύπου μηνύματα, αυτά πρέπει να αποφεύγονται. Δεν είναι ο χώρος του Μετρό για να τσακωνόμαστε».Πολιτική