22 Ιουλίου 2019

Αδωνις Γεωργιάδης: Η Lockheed θα συνεργαστεί με ελληνικές εταιρείες φίλων του Καμμένου

kammenos-adwnis-708_0Η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη ανέβασε την ένταση στο κατακόρυφο στη Βουλή, προκαλώντας και αντιπαράθεση με τον Πάνο Καμμένο, στο πλαίσιο της συζήτησης της τροπολογίας που κατατέθηκε και αφορά στην αναβάθμιση των F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την Lockheed Martin Corporation.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άφησε αιχμές για τις ελληνικές εταιρείες με τις οποίες θα συνεργαστεί η Lockheed, λέγοντας ότι οι εκπρόσωποι αυτών των εταιρειών είναι φίλοι του κ. Καμμένου.

«Αυτό που έχει συμβεί είναι εξωφρενικό. Μας είπατε ότι δεν συζητήσατε την τροπολογία επειδή δεν ήσασταν στην Ελλάδα, δηλαδή επειδή ήσασταν στο πάρτι της κόρης του εμίρη, η Ελλάδα και η Βουλή δεν έπρεπε να μάθουν ότι θα φέρνατε αντισταθμιστικά ωφελήματα», είπε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Τσίπρας και Καμμένος έλεγαν ότι επί εποχής δικής τους δεν θα υπάρχουν ποτέ αντισταθμιστικά ωφελήματα. Είπατε ότι την επιλογή των εταιρειών θα την κάνει η Lockheed. Ξέρουμε ότι συνεργάζεται με συγκεκριμένες εταιρείες στην Ελλάδα, δικών σας ανθρώπων πολύ φίλων σας, που σας έχουμε δει και σε φωτογραφίες μαζί τους. Μη μας λέτε ότι η Lockheed θα επιλέξει. Ξέρουμε με ποιον συνεργάζεται στην Ελλάδα και ξέρουμε ποιος θα πάρει τα λεφτά. Σας το λέω για να μη μας θεωρείτε χαζούς. Μη μας κοροϊδεύετε, κ. Καμμένε», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Καμμένος σηκώθηκε όρθιος και ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη να αναφέρει τα ονόματα που υπονοεί. Όμως ο κ. Γεωργιάδης είπε πως ό,τι έχει να πει θα το πει στην Επιτροπή Εξοπλισμών, που οι συνεδριάσεις είναι κλειστές.

Πάνος Καμμένος: «Να πείτε τα ονόματα που ξέρετε τώρα».

Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν ερχόσασταν στην Επιτροπή Εξοπλισμών όπου είναι κλειστά τα πρακτικά και δεν είναι στην τηλεόραση, θα μπορούσαμε, κ. Καμμένε, να τα πούμε τα ονόματα.
Παρακάμψατε τον νόμο. Θα φέρετε την τροπολογία στην Επιτροπή Εξοπλισμών όπως προβλέπει ο νόμος, που είναι κλειστή η συνεδρίαση, και τότε θα πούμε τα ονόματα, όχι στην Ολομέλεια για να θίγουμε ανθρώπους».

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον υπουργό Άμυνας να εξηγήσει γιατί έφερε την τροπολογία άρον άρον στη Βουλή, αφού έχει προθεσμία μέχρι 15 Μαρτίου και ενώ πιθανολογείται ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

«Ενώ έχουμε το θρίλερ ότι θα φύγετε από την κυβέρνηση, είτε σήμερα είτε την Παρασκευή είτε την άλλη Παρασκευή, γιατί δεν αφήσατε -αφού υπάρχει περιθώριο μέχρι τις 15 Μαρτίου- ο επόμενος υπουργός Άμυνας να φέρει τη συγκεκριμένη τροπολογία στη Βουλή; Γιατί έπρεπε να φέρετε εσείς την τροπολογία στη Βουλή μερικά 24ωρα πριν από την έξοδό σας από την κυβέρνηση; Εγώ δεν πιστεύω ότι θα φύγετε από την κυβέρνηση, γιατί λατρεύετε την καρέκλα», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκλεισε την τοποθέτησή του ζητώντας να αποσυρθεί η τροπολογία και να έρθει για συζήτηση στην Επιτροπή Εξοπλισμών: «Η μόνη λογική λύση είναι η τροπολογία να αποσυρθεί και εάν η κυβέρνηση επιμένει να τη φέρει, θα τη φέρει πρώτα στην Επιτροπή Εξοπλισμών, θα γίνει πολιτισμένη και λογική συζήτηση, με καθαρότητα και διαφάνεια, και όχι κάτω από το τραπέζι. Εκτός από τα αεροπλάνα Στελθ, υπάρχουν πια και οι τροπολογίες Στελθ. Θα είναι ντροπή αν δεν αποσύρετε αυτή την τροπολογία».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image