26 Μαΐου 2022

Αδωνις Γεωργιάδης: «Θα σας πω πώς αποφάσισα να γίνω καπιταλιστής!»

Σε άγρια προσωπική κόντρα μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη εξελίχθηκε συζήτηση νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου του ανταγωνισμού στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Η λογομαχία δεν αφορούσε το νομοσχέδιο αυτό καθ’ αυτό, καθώς τέθηκαν επί τάπητος μια σειρά από ζητήματα όπως για παράδειγμα οι ιδεολογικές κατευθύνσεις των κομμάτων, οι δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης Βαξεβάνη, ο τρόπος λειτουργίας του ΚΕΕΛΠΝΟ και η τιμή των PCR τεστ στη χώρα μας.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Γεωργιάδης τόνισε όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Θα σας πω πώς αποφάσισα να γίνω καπιταλιστής! Οι γονείς μου είχαν την τύχη να έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη Ρουμανία γιατί είχαν φροντιστήριο. Το 1985 κάποιοι φίλοι τους από το κομμουνιστικό κόμμα της Ρουμανίας ήρθαν να μείνουν σπίτι μας! Πήγαμε με τη μητέρα μου να ψωνίσουμε από το καινούργιο τότε σούπερ μάρκετ του Βασιλόπουλου, στη Νέα Ερυθραία! Υπήρχε, μπαίνοντας μια πυραμίδα με προϊόντα! Εμείς προχωρήσαμε αλλά η κυρία από τη Ρουμανία είχε μείνει και τα κοίταζε λες και ήταν ο Παρθενώνας (σ.σ. εννοώντας ότι δεν είχε ξαναδεί τέτοια αφθονία)! Έκανα ζημιά στον εαυτό μου. Αν όταν είχα μπει στο πανεπιστήμιο είχα ενταχθεί στην ΚΝΕ, θα είχα περάσει πολιτική ζωή πρίμα! Δεν θα με λέγανε ακροδεξιό! Έκανα το λάθος και πήγα απευθείας στη ΔΑΠ. Δεν αντέχουν σε σύγκριση ο κομμουνισμός και ο καπιταλισμός! Έχουμε ιστορική ευθύνη να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία Αριστεράς! Ποτέ δεν είχε η Ελλάδα ευκαιρία να απαλλαγεί απ΄ αυτή! Την έδωσε η διακυβέρνηση Τσίπρα, δεν πρέπει να την χάσουμε! Την ιδεολογική επικράτηση πάνω σε αυτή πρέπει να χτίσουμε, για να μην έχει παροδικά αλλά μόνιμα χαρακτηριστικά! Γι’ αυτό εμείς σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας όλων των ανθρώπων, και του κ. Βαξεβάνη! Θα τολμούσα να γράψω στο Facebook ύβρεις επειδή καλεί κάποιον ο εισαγγελέας;».Πολιτική