SelectedΠολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Ανεδαφικός ο περιορισμός των 100 ατόμων στους γάμους και τις βαφτίσεις

Τι είπε για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση – «Εάν πέσει η πανδημία θα ανοίξουμε όσα μπορούμε, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» – «Κάθε περιοριστικό μέτρο μάς κοστίζει χρήματα» – Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμναστήρια

Βήμα-βήμα «ξηλώνονται» και τα τελευταία μέτρα του lockdown που είχε περιορίσει την καθημερινότητα και την οικονομική δραστηριότητα στην χώρα, με εναλλαγές, για σχεδόν έξι μήνες. Σήμερα επαναλειτούργησαν τα ΟΠΑΠ Play και στις 28 Μαΐου επιστρέφουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο με πληρότητα 50%.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το χρονοδιάγραμμα άρσης των μέτρων ο Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Δευτέρας τόνισε πως αν πανδημία ακολουθήσει έντονη πτωτική πορεία, την Παρασκεύη «θα ζητήσουμε από την Επιτροπή το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων». Όπως ανέφερε «εάν πέσει η πανδημία θα τα ανοίξουμε όλα όσα μπορούμε πιο γρήγορα γιατί κάθε μέρα που περνάει το πρόβλημα είναι οικονομικό». 

Έως τέλος του μήνα, δεν σταματάμε μόνο σε όσα έχουν ανακοινωθεί, καθώς οι διεργασίες είναι πολλές. Εντός της εβδομάδας και πιθανότατα την Παρασκευή, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων αναμένεται να εξετάσει και δύο ζητήματα τα οποία αποτελούν «εκκρεμότητες» από τα ανοίγματα των δραστηριοτήτων που έχουν προηγηθεί.

Συγκεκριμένα, από το άνοιγμα της εστίασης έχει εξαιρεθεί η μουσική με την δικαιολόγηση πως λόγω του αυξημένου θορύβου οι θαμώνες θα έπρεπε να μιλήσουν πιο δυνατά και κατ’ επέκταση θα εκτόξευαν σταγονίδια τα οποία θα αύξαναν τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνδυασμό με την επιτάχυνση του εμβολιασμού, οι επιστήμονες αναμένεται να δώσουν το «πράσινο φως» για την λειτουργία των μπαρ, των καφέ και των εστιατορίων με μουσική, αλλά προς το παρόν μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Άλλο ένα ζήτημα το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τους επιστήμονες είναι και η οριστική άρση του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία σήμερα ξεκινά στις 00:30 και τελειώνει στις 5 το πρωί. Η πιθανή ημερομηνία κατάργησης του μέτρου τοποθετείται πιθανότατα στα μέσα Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από τον Ιούνιο θα ξεκινήσουν να επανελειτουργούν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης δεξιώσεων γάμων και βαπτίσεων και από τις 31 Μαΐου τα γυμναστήρια.

Μιλώντας επ αυτού, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο ίδιος θα ήθελε τόσο να επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, όσο και να αυξηθεί, στους άνω των 100, ο αριθμός ατόμων στις δεξιώσεις γάμου, από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Σημείωσε μάλιστα πως το όριο που έχει τεθεί προς το παρόν είναι ανεδαφικό τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους νεόνυμφους. 

Ερωτώμενος για την επαναλειτουργία των γυμναστηρίων απάντησε χαρακτηριστικά πως «εάν κριθεί πως οι αθλούμενοι πρέπει να υποβάλλονται σε self test, δεν θα πούμε όχι εμείς». Συμπλήρωσε πάντως πως πως ο αριθμός των μελών που θα επιτρέπονται να γυμνάζονται ταυτόχρονα θα είναι περιορισμένος. Ανέφερε πάντως ότι οι σχολές χορού έχουν ζητήσει να μην ανοίξουν το καλοκαίρι.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cbla00sj3leh-sf)

Σημειώνεται πως στο τέλος του μήνα επαναλειτουργούν και οι υπηρεσίες ευεξίας (Spa), σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας των Κέντρων Αισθητικής. 

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected