Πολιτική

Αδωνις Γεωργιάδης: Έδωσε το «παρών» στο γεύμα αγάπης του ιερού ναού Γεννήσεως του Χριστού στου Ψυρρή

Το γεύμα αγάπης για τους άστεγους και τις άπορες οικογένειες του Ψυρρή στήριξε χθες με την παρουσία του στον ιερό ναό Γεννήσεως του Χριστού επί της οδού Χριστοκοπίδη ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης αποδεχόμενος την πρόσκληση του εφημέριου του ναού π.Θεοδόσιου Οικονομίδη.

Ο υπουργός εργασίας είχε την χαρά να συγχαρεί από κοντά την εθελοντική ομάδα νέων “Γεύμα στήριξης” που με το σύνθημα “Μοιράσου κι εσύ από το κυριακάτικο φαγητό σου!Δώσε δύναμη…από την δύναμη σου” ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον εφημέριο του ναού προσφέροντας φρέσκο ζεστό φαγητό, το οποίο ετοιμάστηκε επί τόπου από τους σεφ της ομάδας.

Εκτός όμως από την παρουσίαση του στο γεύμα στήριξης, ο Άδωνις Γεωργιάδης βρήκε τον χρόνο ώστε να ενημερωθεί για την ιστορία του ιερού ναού, που είναι ο πρώτος στην Αττική αφιερωμένος στην Γέννηση του Κυρίου, με τον δεύτερο να βρίσκεται στην Παιανία.


adonis-2


adonis-1

Ο ιστορικός ναός θεωρείται για πολλούς ως μια σύγχρονη φάτνη του Χριστού, καθώς στο σημείο όπου είναι χτισμένος βρίσκονταν μέχρι το 1833 οι βασιλικοί στάβλοι του Όθωνα. Με τα χρόνια το σημείο αυτό του Ψυρρή πέρασε στα χέρια κάποιου πλούσιου και ευγενή Αθηναίου, ονόματι Κοπίδης, ο οποίος αποφάσισε στο χώρο αυτό όπου υπήρχαν ερείπια Ναού, χτισμένου περί του 880μΧ ,να ανακαινίσει την εκκλησία. Τα ερείπια του παλιού Ναού (880μΧ), ήταν χτισμένα πάνω σε αρχαίο ειδωλολατρικό Ιερό.

Ο ίδιος λοιπόν ο Κοπίδης, με δικά του έξοδα, ανακαινίζει την παλαιά εκκλησία, την οποία και αφιερώνει στη Γέννηση του Χριστού. Με αυτή του την πράξη, γίνεται ο πρώτος Κτίτορας. Εκεί λοιπόν που κάποτε ευρίσκονταν οι βασιλικοί στάβλοι των αλόγων, γίνεται μία σύγχρονη φάτνη, για τον Θεάνθρωπο Χριστό! Έτσι άρχισε ο κόσμος να ψάχνει τον Ναό, προκειμένου να προσκυνήσει, αναζητώντας τον ως Χριστό του Κοπίδη. Έτσι έμεινε έως σήμερα- Χριστοκοπίδη εξού και το όνομα του πλακόστρωτου δρόμου που περνά από μπροστά.


Γεν2


γεν3

Άρειος Πάγος επί Όθωνα

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική