Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουμε δρόμο στην μάχη με το Turkaegean αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι

Νέα ανάρτηση για την υπόθεση «Turkaegean» έκανε το πρωί της Τετάρτης ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγώντας για άλλη μια φορά τι ισχύει μετά τις κινήσεις που έκανε το υπουργείο Ανάπτυξης για το εν λόγω σήμα.

Αφού υπενθυμίζει ότι «όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ έχουν γίνει», στη συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης εξηγεί την «αντίστροφη νομική θέση» στην οποία είναι η Ελλάδα στις δύο αυτές ηπείρους.

«Στην ΕΕ έχουν κατοχυρώσει το Σήμα και προσπαθούμε να ακυρώσουμε αυτή την πράξη, στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το Σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν» διευκρινίζει ο κ. Γεωργιάδης εξηγώντας ότι «η όποια νομική θέση του Σήματος δεν επηρεάζει την δημοσίευση των διαφημίσεων τους».

«Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών» προσθέτει ο Άδωνις Γεωργιάδης επαναλαμβάνοντας ότι «έχουμε δρόμο» για την υπόθεση και εκφράζοντας την «συγκρατημένη αισιοδοξία» του

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Το κείμενο του υπουργού Ανάπτυξης για το Turkeagean

Αν και προ μερικών ημερών είχα κάνει μία εκτενή ανάρτηση, για την νομική πορεία των ενεργειών μας, για την άρση κατοχύρωσης του Σήματος “Turkaegean” από την Τουρκία και είχα εξηγήσει ότι νομικά δεν υφίσταται κανένας τρόπος να σταματήσουμε την δημοσίευση διαφημίσεων με αυτό το λογότυπο από την Τουρκία στον ξένο Τύπο, η @DimokratiaGr επανέρχεται με λιβέλους εναντίον μου. Τα συνοψίζω λοιπόν άλλη μία φορά, όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην ΕΕ και στις ΗΠΑ έχουν γίνει. Στην ΕΕ έχουν κατοχυρώσει το Σήμα και προσπαθούμε να ακυρώσουμε αυτή την πράξη, στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το Σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν. Δηλ στις δύο Ηπείρους είμαστε στην αντίστροφη νομικά θέση. Διαφημίσεις με αυτό το Σήμα έβαλαν και σε εφημερίδα των ΗΠΑ (που δεν έχουν κατοχύρωση) και στην Ευρώπη (που έχουν). Κοινώς η όποια νομική θέση του Σήματος δεν επηρεάζει την δημοσίευση των διαφημίσεων τους. Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά του Υπουργείου Εξωτερικών. Εμείς αναλάβαμε, καθ´υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, την οργάνωση των νομικών μας ενεργειών για το Σήμα, θα κριθούμε από την κατάληξη αυτών των ενεργειών, όπου η υπόθεση έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική