16 Ιανουαρίου 2022

Άδωνις Γεωργιάδης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό: Πολιτικά δύσκολη αλλά ηθικά σωστή απόφαση

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης – «Τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο» ανέφερε επικαλούμενος τα επιδημιολογικά στοιχεία

Ηθικά και εθνικά ορθή χαρακτήρισε την απόφαση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στα άτομα άνω των 60 ετών ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση μετά από συνεννόηση με τους ειδικούς στάθμισε ότι η προστασία των πολιτών είναι σημαντικότερη από το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει το επίμαχο μέτρο.

«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική που το εθνικό καθήκον ξεπερνά το πολιτικό κόστος» ανέφερε αρχικά ο Υπουργός Ανάπτυξης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής για να προσθέσει: «Η απόφαση δεν είναι πολιτικά εύκολη και βολική. Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός δεν θέλει να χάνει ψήφους και να γίνεται δυσάρεστος. Είναι δύσκολη πολιτικά απόφαση. Όμως, όσοι έχουμε στοιχειώδη αίσθηση πατριωτισμού και ανθρωπιάς αντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα οδηγούσαν σε μονόδρομο. Έχουμε ένα 4ο κύμα που έχει οδηγήσει σε ΜΕΘ και δυστυχώς σε θάνατο κατά 97% ανθρώπους άνω των 60 ετών και από αυτούς οι 95% ανεμβολίαστοι. Προσπάθησε η κυβέρνηση και έδωσε απαιτούμενο χρόνο για να εμβολιαστούν; Ναι. Έγιναν καμπάνιες μίλησαν ιατροί, κόμματα εκπομπές και τα πάντα. Δυστυχώς μια σημαντική μερίδα των ανθρώπων παραμένουν ανεμβολίαστοι».

Σε άλλο σημείο τόνισε «υπάρχουν δύο δρόμοι. Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο θα λέγαμε «πρόβλημά τους». Δεν θα εμβολιάζονταν, θα πέθαιναν κατά χιλιάδες και εμείς θα νίπταμε τα χέρια μας για να μην χάσουμε ψήφους. Αυτή η οδός είναι ανήθικη. Υπάρχει και η άλλη οδός. Να πει ο πρωθυπουργός ότι θα γίνει προσωρινά δυσάρεστος για να σώσει χιλιάδες ανθρώπους από τον θάνατο, τις οικογένειές τους από το πένθος και το ΕΣΥ από την ασφυκτική πίεση».

Ο υπουργός απάντησε και στην κριτική της αντιπολίτευσης για τα υψηλά ποσοστά θανάτων που εμφανίζει η Ελλάδα σε σχέση με χώρες που εμφανίζουν αντίστοιχα ποσοστά εμβολιασμών. «Δεν ισχύει αυτό που λέτε για τα άτομα άνω των 60 ετών. Στην Βόρεια Ευρώπη οι άνω των 60 είναι εμβολιασμένοι σε ποσοστό 90%-100%. Εμείς είμαστε στο 65%».

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο λοκντάουν»

«Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση που πήραμε. Οι επιστήμονες μας έδωσαν όλα τα δεδομένα . Η μετάλλαξη δημιουργεί νέες συνθήκες και απαιτείται μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο λοκντάουν και δεν αντέχει να μην απολαμβάνουν οι ασθενείς υπηρεσίες υγείας επειδή κάποιοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Εδώ θα φανεί ποιος είναι για να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και ποιος για να ψαρεύει ψήφους» είπε.Πολιτική