Ελλάδα

Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ο Αλεξ Ρόντος για την υπόθεση με τη ΜΚΟ

ronto660.jpg

Ελεύθερος αφέθηκε ο Άλεξ Ρόντος μετά την απολογιά του στην 4η ειδική ανακρίτρια, για την υπόθεση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ) «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης» για την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων για νάρκες σε Βοσνία, και Λίβανο, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ.

Ο Άλεξ Ρόντος κατέβαλε την εγγύηση των 50 χιλιάδων ευρώ που του επιβλήθηκε και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρει ο ΣΚΑΪ, κατά την απολογία του ο Αλέξανδρος Ρόντος, αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι ο ρόλος του ως γενικός διευθυντής της υπηρεσίας διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας στο υπουργείο Εξωτερικών δεν περιλάμβανε τον έλεγχο νομιμότητας των δικαιολογητικών για την έγκριση των χρηματοδοτήσεων σε ΜΚΟ.

Προσκόμισε και πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να καταδείξει πως υπογραφές τους σε παραστατικά δεν είναι γνήσιες, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κατά τη διαδικασία εκταμίευσης των δόσεων προς την ελεγχόμενη ΜΚΟ κάμπια υπηρεσία του υπουργείου δεν είχε επισημάνει ελλείψεις, ενώ οι σχετικές αποφάσεις για τη λειτουργία και το νομικό πλαίσιο των ΜΚΟ είχαν ληφθεί σε κεντρικό πολιτική επίπεδο και συνδέονταν με την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα