Πολιτική

Αγγαρείες, παρέλαση και μαγειρείο για τον νεοσύλλεκτο Κασσελάκη – Στις 29 Μαρτίου η ορκωμοσία

Το πρώτο του επισκεπτήριο δέχτηκε χθες στη Θήβα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, καθώς λίγο πριν τις έξι το απόγευμα τον επισκέφθηκαν ο Διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανόλης Καπνισάκης και ο Βουλευτής Επικρατείας και Ναύαρχος, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Οι δύο επισκέπτες παρέμειναν με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μιάμιση ώρα περίπου, μετά την απογευματινή εκπαίδευση και πριν το δείπνο, προκειμένου να συζητήσουν τρέχοντα ζητήματα της Κουμουνδούρου. Το γεγονός ότι σήμερα στις δύο το μεσημέρι συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος και ακολούθως αύριο το πρωί η Πολιτική Γραμματεία με ατζέντα τις Ευρωεκλογές είναι αρκετά, για να αιτιολογήσουν τη χθεσινή επίσκεψη, καθώς οι ρυθμοί είναι άκρως προεκλογικοί για την αξιωματική αντιπολίτευση.


kasselakis_stratos2

Άλλωστε, ο κ. Κασσελάκης δεν έχει απουσιάσει απολύτως από το κάδρο της επικαιρότητας, καθώς παρενέβη με μήνυμά του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών και δεν αποκλείεται να λειτουργήσει αντίστοιχα και στις επικείμενες κομματικές συνεδριάσεις.

Άλλωστε, η Κουμουνδούρου επιθυμεί αύριο να οριστικοποιήσει τον οδικό χάρτη προς τις Ευρωεκλογές, καθώς στις 14 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των υποψηφίων στο Ευρωψηφοδέλτιο. Από τους συνολικά 42 υποψήφιους, 5 θέσεις αναμένεται να καλυφθούν κατόπιν πρότασης του κ. Κασσελάκη, ώστε να υπάρξουν και ισάριθμοι συμβολισμοί από πλευράς της ηγεσίας, ενώ οι προκριματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν ανά περιφέρεια.

Μέχρι τότε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αναμένεται να συμμετάσχει στο άγημα που θα παρελάσει στη Θήβα ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, καθώς δήλωσε εθελοντικά συμμετοχή. Ο κ. Κασσελάκης, άλλωστε, συμμετέχει σε όλη την στρατιωτική εκπαίδευση, χωρίς να εξαιρούνται, κατά πληροφορίες, αγγαρείες, όπως τα μαγειρεία, ενώ έχει κάνει και παρέες εντός του στρατοπέδου.

Όλα όσα βιώνει τις τελευταίες ημέρες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ωστόσο, με αφορμή την στρατιωτική του θητεία, τον έχουν οδηγήσει στην ανάγκη αναθεώρησης του πλαισίου μισθοδοσίας των οπλιτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης αναμένεται να καταθέσει ειδική πρόταση για το θέμα μόλις απολυθεί, όπου θα προβλέπεται ότι η μηνιαία αποζημίωση για τους φαντάρους θα αυξηθεί από 8 ευρώ σήμερα, σε 200 ευρώ.

Σύμφωνα με την επεξεργασία της σχετικής πρότασης από την Κουμουνδούρου, το κόστος του μέτρου ανέρχεται σε 96 εκατομμύρια ευρώ και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς υπάρξει σχετική πρόνοια για αυτό στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική