Πολιτική

Αγκαλιές Μπουτάρη σε Ζάεφ: «Σοβαρός πολιτικός ο Ζόραν»

«Ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός σοβαρός, δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική», τόνισε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης που συναντήθηκε με τον Ζάεφ  στο περιθώριο του Thessaloniki Summit

Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του πρωθυπουργού της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο του Thessaloniki Summit που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Είπαμε πόσο ευχάριστο είναι κάθε φορά που βρισκόμαστε. Είναι σε ένα κλίμα πολύ φιλικό, πολύ παραγωγικό και προοδευτικό», δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης σύμφωνα με όσα μεταδίδει το voria.gr.

Τα θέματα της συνάντησης, όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, ήταν η σχέση που πάει να αναπτυχθεί με το Μουσείο Ολοκαυτώματος των Σκοπίων, μια περιβαλλοντική οργάνωση με την οποία έχει ήδη συνεργασία ο Αρκτούρος αλλά και το ζήτημα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Β. Μακεδονία μετά το γαλλικό βέτο.

«Ο Ζάεφ είναι ένας πολιτικός σοβαρός, δεν είναι βιαστικός, έχει μια αντίληψη για τη χώρα του πάρα πολύ προοδευτική και πιστεύω οτι εμείς τουλαχιστον ανταποκρινόμαστε σε μια τέτοια πρωτοβουλία που παίρνουμε να αναπτυχθούν φιλίες μεταξύ των λαών. Οι γειτονικές χώρες πρέπει να έχουν φιλικές σχέσεις και όχι να είναι σε καυγά», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Ερωτηθείς, ο ίδιος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας του είπε ότι είναι ευχαριστημένος με τη συμπεριφορά του κ. Μητσοτάκη και πως οι επιτροπές για τα προϊόντα και τα σχολικά βιβλία προχωράνε αλλά ίσως χρειάζονται μια επιτάχυνση.

«Αλλά πρέπει να γίνονται αυτά – και έχει απόλυτο δίκιο (σσ ο Ζάεφ)- με πολύ αργά βήματα», πρόσθεσε ο πρώην δήμαρχος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το voria.gr


Bout2


Bout3


Bout4


Boutaris_Zaev

Πηγή: www.voria.gr

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική