Πολιτική

Αιγυπτιακά ΜΜΕ για τη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων Αθήνας-Καΐρου

«Η Αίγυπτος και η Ελλάδα θεωρούνται γέφυρα σύγκλισης, διαλόγου, συνεργασίας μεταξύ Αράβων και Ευρωπαίων», αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αιγύπτου 

Έμφαση στα οφέλη της συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αιγύπτιο πρόεδρο δίνουν και πάλι τα δημοσιεύματα του αιγυπτιακού τύπου. Η επίσημη επίσκεψη του Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στην Αθήνα ολοκληρώθηκε σήμερα. 

Μεταξύ των πολλών ρεπορτάζ, η «Egypt Today» τονίζει τη δήλωση του Αιγυπτίου ηγέτη ότι «η Συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας θα μεγιστοποιήσει τη χρήση του πλούτου των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ», καθώς και ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θεωρούνται γέφυρα σύγκλισης, διαλόγου, συνεργασίας μεταξύ Αράβων και Ευρωπαίων».

Η «Egypt Independent» επισημαίνει ότι «Ελλάδα και Αίγυπτος θα καλωσορίσουν την ‘πιο αποφασιστική’ συμμετοχή των ΗΠΑ υπό τον Μπάιντεν, όπως τονίζει ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης». Παράλληλα, τονίζει τη δήλωση του Αιγυπτίου ηγέτη, ότι «η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τις περιφερειακές απειλές για την ασφάλεια».

Η «Αλ Αχράμ» υπογραμμίζει ότι «ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι συναντά τον Έλληνα υπουργό Ενέργειας, υπογραμμίζει τη σημασία της προώθησης της συνεργασίας με την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική