10 Αυγούστου 2022

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Δείτε live την τελετή ορκωμοσίας στην άδεια αίθουσα λόγω κορωνοϊού

Η κυβέρνηση εκπροσωπείται απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγους υπουργούς ενώ τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκπροσωπούνται απο τους αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους

Σε μια άδεια άθουσα της Βουλής με ελάχιστο κόσμο στα θεωρεία και λίγους βουλευτές παρόντες πραγματοποιείται αυτή την ώρα η τελετή ορκωμοσίας της νεάς Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Δείτε live την τελετή:

Η κυβέρνηση εκπροσωπείται απο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και λίγους υπουργούς ενώ τα κοινοβουλευτικά κόμματα εκπροσωπούνται απο τους αρχηγούς και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Συνολικά υπολογίζεται ότι παρίστανται 35-40 βουλευτές.

Περιορισμένος α είναι και ο αριθμός των αξιωματούχων απο το δικαστικό, στρατιωτικό και διπλωματικό σώμα. Συνολικά υπολογίζεται ότι εντός της Ολομέλειας βρίσκονται λιγότερα απο 170 άτομα, σε αραιή διάταξη αντί περίπου 1.000 που παρακολουθούσαν αντίστοιχες τελετές κατα το παρελθόν.

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια Βουλή:


boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia


boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_5


boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_1


boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_2

Μετά την δοξολογία από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφωνήσει τον όρκο της προς το Σύνταγμα και την Δημοκρατία και ακολούθως θα υπογραφεί απο τον προεδρεύοντα, τον πρωθυπουργό και την κυρία Σακελλαροπούλου το επίσημο έγγραφο ανάδειξης νέου Προέδρου.

Στην συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και απο εκεί, η κυρία Σακελλαροπούλου θα πάρει τον δρόμο για την Προεδρεία της Δημοκρατίας προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής με τον κ. Προκόπη ΠαυλόπουλοΠολιτική