Πολιτική

Άκης Σκέρτσος: Οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτελούν ανοιχτό ζήτημα για την Ελλάδα

Κατηγορηματικός ότι οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτελούν «ανοιχτό ζήτημα» για την Ελλάδα προσθέτοντας ότι « προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την Γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες» ήταν με δήλωσή του το πρωί της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος.

Η δήλωση Σκέρτσου ήρθε ως απάντηση στο τπρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» η οποία υποστήριξε ότι με δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπονόησε ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Όπως υπενθύμισε στη δήλωσή του κ. Σκέρτσος «η θέση της Κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Σολτς».

«Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα» καταλήγει στη δήλωσή του ο Άκης Σκέρτσος.

Όλη η δήλωση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Άκη Σκέρτσου, για τις γερμανικές αποζημιώσεις

«Η θέση της Κυβέρνησης για τις πολεμικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο είναι καθαρή και εκφράστηκε στην τελευταία συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Καγκελάριο Scholz. Παραμένει ένα ανοιχτό ζήτημα, ειδικά το κατοχικό δάνειο, και προσβλέπουμε σε συζήτηση και επίλυση με την Γερμανική κυβέρνηση αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τις νομικές εκκρεμότητες. Το ότι δεν έχουμε βρει λύση δεν σκιάζει τις ελληνογερμανικές σχέσεις και προοπτικές.

Όλες οι άλλες ερμηνείες είναι εκ του πονηρού και δεν απηχούν την πραγματικότητα».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική