Πολιτική

Άξιον Εστί: Στη Μητρόπολη για προσκύνημα της ιερής εικόνας ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στη Μητρόπολη για να προσκυνήσει την ιερή εικόνα της Παναγίας βρέθηκε εχθές ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Ανάπτυξης έγραψε τα εξής: «Σήμερα έχω ξεπεράσει τον εαυτό μου, έκανα 12 διαφορετικές ομιλίες/συγκεντρώσεις στον Βόρειο Τομέα των Αθηνών (πριν λίγο τελείωσα την τελευταία), αλλά ευτυχώς μπόρεσα να βρω τον χρόνο να επισκεφθώ την Μητρόπολη και να προσκυνήσω την Ιερά Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» από το Άγιον Όρος και να πάρω Δύναμη και Ευλογία! Θα είναι στην Μητρόπολη έως τις 15 Μαΐου. Ευχαριστώ για την συνοδεία και τις θερμές του Ευχές τον πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Θωμά Συνοδινό».

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από την επίσκεψη του Άδωνι Γεωργιάδη στον ναό:

 


axion_ad_1


axion_ad_2


axion_ad_3

 

Με τη συνοδεία μελών της ιερής κοινότητας της Μοναστικής Πολιτείας, τελέστηκε εχθές η επίσημη υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Στην υποδοχή συμμετείχαν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, οι οποίοι έφεραν τα διάσημά τους, αλλά δεν φορούσαν τα άμφιά τους. Εν συνέχεια, τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών.

Με μια μεγαλοπρεπή πομπή, η εικόνα συνοδεύτηκε από την εκκλησία της Αγίας Δύναμης, που φυλασσόταν μέχρι πρότινος, έως τη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ οι πιστοί μαζεύτηκαν στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών προκειμένου να προσκυνήσουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση. Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική