21 Σεπτεμβρίου 2020

Αλέξης Γεωργούλης: Η ουσιαστική εκπροσώπηση του πολιτισμού γίνεται μόνο με πράξεις

O  ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ενημερώνει τους ακολούθους του στο instagram για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στις Βρυξέλλες

Στην… αντεπίθεση με ενίσχυση του «πολιτικού του προφίλ», περνά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης, μετά τον σάλο από την απόφασή του να συμμετέχει ως κριτής στην επιτροπή του τηλεοπτικού σόου «Your face sounds familiar».

Από τις αναρτήσεις για την Μαρία Μπεκατώρου και την πρεμιέρα του σόου που έκανε χθες Τρίτη στο instagram, πέρασε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει στις Βρυξέλλες.


Αλέξης Γεωργούλης instagram

Με νέο βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram, ενημερώνει τους ακολούθους του (followers), αρχικά για μια εκδήλωση που έκανε στις… 11 Δεκεμβρίου με τίτλο «όταν οι καλλιτέχνες αλλάζουν τον κόσμο» και στη συνέχεια για την θετική έκβαση του αιτήματός του προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο όρος «Πολιτισμός» να επιστρέψει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της αρμόδιας επιτρόπου.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, συμβουλεμένος τις σημειώσεις που έχει πάνω στο γραφείο του, κλείνει το βίντεο τονίζοντας ότι «η ουσιαστική εκπροσώπηση του πολιτισμού γίνεται μόνο με πράξεις».

Σε κείμενο με το οποίο συνοδεύει την ανάρτηση του βίντεο ο ευρωβουλευτής γράφει:

«Ο όρος «Πολιτισμός» στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου της Μαρίγια Γκάμπριελ

Παράλληλα με την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης « Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κοσμό» που πραγματοποιήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλη μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη σφαίρα του πολιτισμού: ύστερα από αίτημά μας προς την Πρόερδο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο όρος «Πολιτισμός» επιστρέφει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου. Σκοπός μας πλέον είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός θα αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά και στο έργο της Επιτροπής».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Παράλληλα με την επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης « Όταν οι Καλλιτέχνες Αλλάζουν τον Κοσμό» που πραγματοποιήσαμε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, άλλη μία θετική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη σφαίρα του πολιτισμού: ύστερα από αίτημά μας προς την Πρόερδο της Ευρωπαϊκής Επιτρόπης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και την Επίτροπο, Μαρίγια Γκάμπριελ, ο όρος «Πολιτισμός» επιστρέφει στον τίτλο του Χαρτοφυλακίου. Σκοπός μας πλέον είναι να διασφαλίσουμε ότι ο πολιτισμός θα αντικατοπτρίζεται ουσιαστικά και στο έργο της Επιτροπής. @alexis_georgoulis_ #europeancommission #culture #europeanparliament #artsempower ————— Another positive development in the field of culture followed the successful realisation of our event titled “When Artists Change the World” at the @europeanparliament. After our request to the President of the @europeancommission Mrs. @ursulavonderleyen and the Commissioner Mrs. Mariya Gabriel, the term “Culture” was eventually included at the title of the Directorate – General. From now on, our goal is to make sure that this change will also be reflected in the works of the Commission.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Georgoulis Alexis (@georgoulisalexis_ep) στιςΠολιτική