Ξεκάθαρος πως οι ελληνικές τράπεζες δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο από την κρίση της ελβετικής Credit Suisse, και την κατάρρευση της αμερικανικής «SVB», εμφανίζεται ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Ο κ. Πατέλης σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο TikTok, αναφορικά με την μεγάλη ανησυχία που έχει επιφέρει, ειδικά στην Ευρώπη, η κατάρρευση της μετοχής της Credit Suisse, ξεκαθαρίζει πως η Ελλάδα και το τραπεζικό της σύστημα είναι απόλυτα ασφαλή.

«Όλοι παρακολουθούμε την κατάρρευση της «Silicon Valey Bank» στις ΗΠΑ και τα προβλήματα της Credit Suisse στην Ευρώπη. Κανείς δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί το παγκόσμιο τραπεζικό σκηνικό, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι καθόλου, αλλά καθόλου, όπως ήταν πριν.» τονίζει χαρακτηριστικά.

Πατέλης: Capital Controls και φόβοι για κούρεμα καταθέσεων δεν πρόκειται να ξαναγίνουν
«Να θυμηθούμε την περιπέτεια με τα ”Capital Controls” και τους φόβους για κούρεμα καταθέσεων. Αυτά δεν πρόκειται να ξαναγίνουν» ξεκαθαρίζει ο κ. Πατέλης.

«Διαβάζουμε ότι εταιρία τεχνολογίας δηλώνει δημοσίως ότι μεταφέρει τα χρήματά της από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα για ασφάλεια. Και φυσικά έγινε τρομερή δουλειά τα τελευταία χρόνια με τον ”Ηρακλή”, που μειώθηκαν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζές μας σε μονοψήφιο αριθμό. Φανταστείτε να ήμασταν ακόμα στα επίπεδα του 2019» λέει αναφερόμενος στην ασφάλεια που εμπνέει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό. Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στην σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών» καταλήγει στο μήνυμά του μέσω TikTok ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Δείτε το βίντεο:

 

@alexdunujlc Τραπεζες #τραπεζες #οικονομια #ελλαδα #οικονομικα #svb #creditsuisse #banks #greece ♬ original sound – Alex Patelis

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected