27 Φεβρουαρίου 2020

Κυβερνητική απόφαση: Αλλάζει ο νόμος, δεν πέφτουν ΠΑΟΚ και Ξάνθη: Νομοθετική πρωτοβουλία

Με απόφαση του Πρωθυπουργού, αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την περίπτωση του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης.

Την απόφαση για τη νομοθετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, και ανακοινώνοντας παράλληλα διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Θεόδωρος Ζαγοράκης.

«Την ώρα που η χώρα κάνει το άλμα προς τα εμπρός ξεπερνώντας διχαστικά διλήμματα του παρελθόντος, δεν έχει την πολυτέλεια να διχάζεται με αφορμή το ποδόσφαιρο. Ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές για τα εθνικά μας θέματα.

Η Κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει, όμως, ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης.

Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε Έλληνα πολίτη» ανέφερε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.Πολιτική